Strona 259 z 410 PierwszyPierwszy ... 159209249257258259260261269309359 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 581 do 2 590 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkness87 Zobacz posta
    da sie 5dmark2 zrobic reportaz slubny albo mecz siatkówki ?
    nie nie da sie

darkness87
    Guest

Domyślnie

moze zle sprecyzowałem czytałem ze uzywanie af przy "szybszej akcji" np taniec bieg itp i af z 5dmark2 sie gubi. czy to prawda ? nie wiem bo miałem nikona chciałem zmienic na pełną klatkę ale wszyscy mówią ze reportaż to tylko d700 ? ale czy 5dmark2 jest az tak zły pod AF ?
    edit:
    i jeszcze takie pytanie jak sie ma AF pod wzgledem celność/szybkość np do d40 ?
    Ostatnio edytowane przez darkness87 ; 29-01-2010 o 23:11

Domyślnie

5d2 jest zły, a nawet wkuź...ony jak czyta co o nim piszą.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Mam obydwa aparaty i opisywałem już moje odczucia co do ich AF w tym wątku, chyba nawet dwukrotnie. Ale cóż do 3 razy sztuka....

Wg mnie, AF w 5d2 jest bardziej precyzyjny i bardziej powtarzalny - możliwe, że to ze względu na mniejsze czujniki AF niż w 40d. 40d jest być może minimalnie szybszy, ale co z tego skoro jego skuteczność jest słaba. w 5d2 można dokonać regulacji AF, co znacząco poprawia komfort pracy z AF. Reasumując, ja już nie zwracam uwagi na ostrość na zdjęciach z 5d2 - nie mam z tym zupełnie problemów - znaczna większość zdjęć ma ostrość dokładnie tam gdzie chciałem - możliwe, że to jest również zasługa obycia się z aparatem.
    Acha, bocznych punktów używam przy dobrych warunkach oświetleniowych, a środkowy, wg mnie, jest tak samo czuły w kiepskim świetle jak środkowy w 40d - przynajmniej ja nie widzę różnicy...
    Ale ja być może miałem jakąś walniętą sztukę 40d, bo wielu użytkowników obydwu puszek nie do końca podziela moje spostrzeżenia...

Edit: Jeszcze coś - jakbym jeszcze raz miał wybierać, kupiłbym jeszcze raz 5d2, bez żadnych zahamowań - ale ja jestem amatorem i używam aparatu do wszelkich zastosowań, a w szczególności do fotografowania ruchliwych dzieci, często w kiepskich warunkach oświetleniowych i nie narzekam...
    Ostatnio edytowane przez kmleon ; 30-01-2010 o 00:00 Powód: Przypomniało mi się...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta

Co do AF - nowa piatka ma dodatkowo 6x pomocnicze punkty AF (niewidoczne w wizjerze)
    http://images.anandtech.com/reviews/...5d2/5d2-af.gif
    Stara chyba nie ma, ale nie pamietam.
    Stara też ma - układ AF jest identyczny - procek również - zmienili oprogramowanie - ludzie się jeszcze z tego cieszą - prawdziwe mistrzostwo świata - inne firmy powinny się uczyć jak należy robić interesy.

Ale czy chodzi Ci o Nikona D40???
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    układ AF jest identyczny - procek również
    Stare 5d też ma DIGIC 4?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Stare 5d też ma DIGIC 4?
    Właśnie... aż mnie zatkało że taki odnowiony farbą olejną staroć kupiłem
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Stare 5d też ma DIGIC 4?
    Ma 1/2 Digic4 czyli Digic 2

Domyślnie

O boże co ja zrobiłem, a mogłem ściereczką starą 5-kę przetrzeć. Ciekawe jest to, że użytkownicy starej piątki nie widzą różnic, a nowych widzą. Czyżby moje jest najlepsze tu przemawia. Dobra kupiłem nową nie żałuje i w życiu nie chciałbym wrócić do starej.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

To proste. Dałeś się nabrać na marketing, ewentualnie jesteś gadżeciarzem czy innym fun-boyem ;-)

Strona 259 z 410 PierwszyPierwszy ... 159209249257258259260261269309359 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów