jedyna szansa zrobic cos ostre na brzegu kadru w piątce-to doostrzenie na live wiev-bo na boczne AF to nie ma co liczyć-są za blisko środka i trafiają tak jak ja na wojskowej strzelnicy![]()
jedyna szansa zrobic cos ostre na brzegu kadru w piątce-to doostrzenie na live wiev-bo na boczne AF to nie ma co liczyć-są za blisko środka i trafiają tak jak ja na wojskowej strzelnicy![]()
Ostrzenie centralnym i przekadrowanie.
Raczej się nie nadaje przy bardzo jasnych obiektywach.
Lepiej od razu dokupić lub polegać na dokładności AF w aparacie.
Ułatwia znacznie.
Przy szerokich kątach GO ucieka bardziej przy przekadrowaniu ze względu na większą różnicę kątową. Przy 85/1.2 i dłuższych obiektywach przekadrowywać można bez obawy o FF/BF.
Dzięki MMM za konkretne odpowiedzi:-D
Czy plastyka obrazowania z 5d mark II jest gorsza od 5d mark I. Wyczytalam tu gdzies na forum, ze II daje bardziej plastkiowe zdjecia?
plastikowy - byc moze chodzilo o odwozrowanie kolorow i fakture skory? bo pelna klatka to pelna klatka.. glebia i plastyka powinna byc taka sama
AF w 5D2 jest zdecydowanie lepszy niz w pierwszej wersji
A ja bym bardzo chcial zobaczyc dwa sample z 5d1 i 5d2, dwa te same kadry, te same ustawienia, te same szklo. I chcialbym zobaczyc na wlasne oczy "plastikowosc" marka i przepiekne kolory jedynki.
Co do AF - nowa piatka ma dodatkowo 6x pomocnicze punkty AF (niewidoczne w wizjerze)
http://images.anandtech.com/reviews/...5d2/5d2-af.gif
Stara chyba nie ma, ale nie pamietam.
Ostatnio edytowane przez siudym ; 25-01-2010 o 15:28