Strona 247 z 410 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257297347 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 461 do 2 470 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Coś już napisał

Domyślnie

Ja się bardzo cieszę z tych C1, C2, C3 na gałce i jak sobie pomyślę, że w ich miejsce miałbym jakieś tryby "tematyczne", to mi zimno po plecach powiewa :P.
    Natomiast automatyczne kasowanie zmian wprowadzonych przeze mnie, tylko dlatego, że przez kilka minut nic nie dotykam - to już bardzo źle oceniam.
    W końcu, jeśli chcę wrócić do wartości wyjściowych, to wystarczy mi przesunąć tę gałkę w inne położenie i wrócić.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Szybkie pytanko, bo zanim znajde i wygrzebie info to zleci:
    - czy tryb video zawsze przymyka przyslone szkla? Filmowalem ostatnio nieco 70-200 2.8 IS i zawsze widac mocne przymkniecie na oko z 2.8 na F5.6.
    - mozna ustawic nagrywanie video z przycisku SET na spust (nie zauwazylem w menu)?

Takie szybkie pytanka, bede wdzieczny na szybka odpowiedz

Coś już napisał

Domyślnie

1. 5dm2 może filmować w trybie ręcznego ustawiania parametrów czułości/czasu/przysłony i wtedy nic sam nie będzie przymykał.
    2. Nie, spust służy podczas filmowania do przerwania tej operacji na szybki strzał (czyli zrobienie zdjęcia).
    3. Jest specjalny wątek o filmowaniu w 5dm2 .

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Nie mogę się doszukać u siebie FF czy BF.
    Ale przyszło mi do głowy, że skoro głębia ostrości rozkłada się 1/3 do przed obiektem i 2/3 za. To może lepiej zrobić korektę na + żeby było odwrotnie.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Ale przyszło mi do głowy, że skoro głębia ostrości rozkłada się 1/3 do przed obiektem i 2/3 za. To może lepiej zrobić korektę na + żeby było odwrotnie.
    Jeśli nie zauważasz żadnych problemów to po co chcesz cokolwiek korygować?

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    taki rozkład to tylko w książkach
    Nawet kalibracja w serwisie jest robiona 50/50 jak im się uda

Domyślnie Temp. 0-40st.C // ręczny WB

Mam dwa spostrzeżenia dot. pracy 5D Mark II i chciałbym zadać Wam fundamentalne pytanie… „Czy też tak macie?”
    1. cytat ze specyfikacji: „Środowisko pracy: 0 – 40°C, wilgotność nieprzekraczająca 85%”
    Fotografowałem w W-wie, na ulicy, w warunkach: -4°C, wilgotność 93%. Aparat siadł po kilkunastu minutach pracy [jedyny objaw to zero reakcji po naciśnięciu spustu migawki – stan baterii OK!, pomiar ekspozycji działał…]
    Formalnie miał prawo protestować… ale wydawało mi się, że sprzętem profi da się pracować na mrozie tym bardziej, że 20D i 50D nigdy nic podobnego mi nie zafundowały…
    2. ustawiłem balans bieli wg wzorca a mimo to poszczególne ujęcia [przy tym samym oświetleniu] różnią się pomiędzy sobą temp. barwowa w zakresie kilkuset °K.
    Też tak macie???
    Ostatnio edytowane przez michut ; 14-01-2010 o 16:07

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Ad1 moj wczoraj na -15 C pracowal na pol naladowanym akumulatorze okolo 40 minut i dalej bateria trzyma

Ad2 nie
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michut Zobacz posta
    ...
    Też tak macie???
    Ad.1. W grudniu 2008 spędziłem z moją nową piątką kilkanaście - dość hardcore'owych dla niej - dni. Chodziłem w ciągu dnia po Alpach, po śniegu (minus 12 do minus 17) i wracałem, wchodząc z dzieciakami na hotelowy basen, gdzie również robiłem im fotki. Wieczorem znów mróz w miasteczku...
    Później, w Wiedniu, biegałem po ulicach przy minus 10 i wszedłem do motylarni (pozdrowienia dla Seleny ;-) ), gdzie jest ciepło i wilgotno. Aparat działał bez zająknięcia; tylko czekałem na zejście pary ze szkieł.

Ad.2. Nie mam tak. Co to za oświetlenie - może jakieś żarówki/jarzeniówki, które z natury są bardzo niestabilne...

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michut Zobacz posta
    Fotografowałem w W-wie, na ulicy, w warunkach: -4°C, wilgotność 93%. Aparat siadł po kilkunastu minutach pracy [jedyny objaw to zero reakcji po naciśnięciu spustu migawki – stan baterii OK!, pomiar ekspozycji działał…]
    Formalnie miał prawo protestować… ale wydawało mi się, że sprzętem profi da się pracować na mrozie tym bardziej, że 20D i 50D nigdy nic podobnego mi nie zafundowały…
    5D mark II to nie jest "sprzęt profi".
    To aparat dla zaawansowanego amatora, profi to seria 1D(s).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 247 z 410 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257297347 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów