Strona 238 z 410 PierwszyPierwszy ... 138188228236237238239240248288338 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 371 do 2 380 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawko Zobacz posta
    dla pewności proponuje sobie porównać dźwięk migawki ze strony http://www.dpreview.com/reviews/Cano...exarpr_Raw.mp3
    pozdrawiam
    Pawel
    No tak, mój działa tak samo....ale co za dziwny dżwięk:-)))))))) trochę w szoku jestem.....ale niech im będzie....:-) Smieszny jest ten 5D MKII.....

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    Mam pytanie do użytkowników 5D MKII, szczególnie do tych, co mieli 40D.
    Kupiłem dzisiaj 5D MKII i wydaje mi się, że mam bardzo dziwny dźwięk migawki. Jest głucha, jak by ten dźwięk się donosił z dużego plastikowego pudła i migawka miała zaraz wypaść. Porównuję do 40D, może dlatego.

Czy tak ma być?
    Dzięki.
    Dźwięk kłapiącego lustra jest też trochę zależy od obiektywu... razem z 24-105 jest mniej więcej podobny do dźwięku zamykania klapy od śmietnika ;-) Zdecydowanie lepiej brzmi ze stałkami :-)

Domyślnie

Szczerze, to trochę plastikowo jest zrobiony ten 5D MKII, ale oczywiście rozumiem strategię Canona - jalpesze dla 1D/1Ds.
    Do wszystkiego można się przyzwyczaić.....podobno robi super zdjecia i dlatego go kupiłem:-)

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    Szczerze, to trochę plastikowo jest zrobiony ten 5D MKII, ale oczywiście rozumiem strategię Canona - jalpesze dla 1D/1Ds.
    Do wszystkiego można się przyzwyczaić.....podobno robi super zdjecia i dlatego go kupiłem:-)
    Jedyne co jest wkurzające, to skrzypiąca klapka od kart pamięci, ale albo po pewnym czasie się "wyskrzypia", albo się człowiek przyzwyczaja, bo ja po roku używania 5d2 już tego nie słyszę, reszta obudowy - rewelacja, bardzo solidna i żadne gumy się nie odklejają ;-)

Robi super zdjęcia - nadal :-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsko - Biała

Domyślnie

Witam a ja od wczoraj jestem "szczęśliwym" posiadaczem 5D mark II z 24-70 L, porobiłem sobie troszkę testów w studio i nie tylko i z ostrością nie bardzo. założyłem obiektyw 70-200 f4 L i żyleta;-) takiej samej spodziewałem się z 24-70 a tu lipa. Czy mój obiektyw coś nie bardzo czy one tak mają. Znajoma też narzeka na nieostre foty ale z innym body. Została mi wymiana na inny egzemplarz czy model?? ;-( z góry dzięki za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pigal Zobacz posta
    Witam a ja od wczoraj jestem "szczęśliwym" posiadaczem 5D mark II z 24-70 L, porobiłem sobie troszkę testów w studio i nie tylko i z ostrością nie bardzo. założyłem obiektyw 70-200 f4 L i żyleta;-) takiej samej spodziewałem się z 24-70 a tu lipa. Czy mój obiektyw coś nie bardzo czy one tak mają. Znajoma też narzeka na nieostre foty ale z innym body. Została mi wymiana na inny egzemplarz czy model?? ;-( z góry dzięki za pomoc
    Chciałem kupic ten obiektyw, ale strasznie duzo "quality control problems" z tym szklem. Ludzie bardzo czesto zwracaja na kalibracie. Dlatego wybralem 24-105, zeby nie ryzykowac. Gdybym zyl w USA, to wiem, ze mozna pojsc i wymienic, ale w Polsce jest trategia, wiec wybralem opcje z mniejszym ryzykiem.

Mam nadzieje, ze u ciebie to sie jakos w prosty sposob rozwiaze. Powodzenia i przykro mi, ze tak sie stalo. Bardzo mozliwe, ze nie uzywasz go tak jak rzeba. Jesli mozesz, pokaz zdjecie i zalacz EXIF zeby mozna bylo sprawdizc co nie tak.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsko - Biała

Domyślnie

w sklepie zamówili już drugi egzemplarz i koło wtorku mam się zjawić i jak faktycznie będzie różnica to wymiana jak nie to się pochlastam... ;-(

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oba obiektywy mają 70mm. Spróbuj może ustawić ostrość ręcznie w trybie LV x10, robiąc zdjęcie raz jednym raz drugim. Jeśli jakość będzie zbliżona, to znaczy, że jest nadzieja, że da się zgrać obiektyw z aparatem za pomocą mikroregulacji AF.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsko - Biała

Domyślnie

będę musiał spróbować dodam jeszcze że zrobiłem kilka na manualu i było ok, ale AF by sie przydał ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Jeśli w manualu jest ostro to spróbuj się pobawić sam kalibracją AF-a. Powinno pomóc - jak nie to wymiana lub kalibracja w serwisie.

Strona 238 z 410 PierwszyPierwszy ... 138188228236237238239240248288338 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów