Nie no... bez przesady . Trochę wolniejszy.
Bo to taki wyjatek. Moze cos konkretnego wniesie takie porownanie:
Przesiadlem sie na 5D II z Alfy 700. Moje spostrzezenia sa takie, ze na centralnym jest w miare podobnie. Boczne za to sa jednak lepsze w 5D. W Canonie AF jest jednak pewniejszy, szczegolnie w slabym swietle.
no i wlasnie.. jak z celnoscia?
AF w nowej piątce może nie jest za szybki ale na pewno bardzo powtarzalny. Ja wielkiej różnicy w stosunku do 40d nie widzę ,ale mój syn zauważa . tylko że ja robię śluby a on sport.
Mam pytanie do użytkowników 5D MKII, szczególnie do tych, co mieli 40D.
Kupiłem dzisiaj 5D MKII i wydaje mi się, że mam bardzo dziwny dźwięk migawki. Jest głucha, jak by ten dźwięk się donosił z dużego plastikowego pudła i migawka miała zaraz wypaść. Porównuję do 40D, może dlatego.
Czy tak ma być?
Dzięki.
Też miałem obiekcje w pierwszej chwili porównując dzwięk do 5dmkI i 30D, ale spoko przywykniesz;-)
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Miałem 40stke i mnie mówiąc szczerze to bardziej mi się podoba praca (dźwięk) nowej piątki.
Dzisiaj testowalem swoja nowa Sigme 20 1.8 ze starym AF (bez HSM) szklo niby bardzo slabe pod wzgledem af, jednak nawet w slabym swietle marek z sigma pieknie celowal. To, ze wolno i glosno to inna sprawa, ale jak wycelowal to bylo bardzo ok.
A dziwiek lustra w 5dm2 faktycznie taki dziwny nieco, jednak urok swoj ma![]()
dla pewności proponuje sobie porównać dźwięk migawki ze strony http://www.dpreview.com/reviews/Cano...exarpr_Raw.mp3
pozdrawiam
Pawel