Używacie może jakiś osłonek na LCD w 5DII, zauważyłem że ten ekran jest delikatniejszy niż w starej piątce.
Znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item831975986_...mk2_szklo.html
warto?
Ja to mam i jest super. Polecam
jarek
jest delikatniejszy o czym miałem okazje się już przekonać, nakleiłem możne nie tyle folie co szklana płytkę .. i po problemie![]()
Canon FF
To oczywiscie kwestia sposobu uzywania aparatu. Ja czesto zabieram go w rozne miejsca bez torby i kupilem, bo w poprzednim porysowalem troche szybke tylnego wyswietlacza i wygladalo to niefajnie.
jarek
no tak ... u mnie trochę kurzu trochę wilgoci, za mocno potarłem chusteczka i ... porysowało się, możne nie makabrycznie mocno ale już sam fakt ze do tego doszło w tak prostacki sposób skłoniło mnie do zakupu ochrony
Canon FF
Używam 2 lata ( na róznych puszkach) folii z poliwęglanu (gruba) i jest bardzo ok.
zatem "zainwestuję"
pod tą wersję szklaną nie dostają się na krawędziach paprochy? - jak to mam miejsce z poliwęglanem na np. komórkach - niby fajnie, ale na rogach jest tendencja po odklejania i zaczyna się tam dostawać syf
...w starej po dwóch latach zero rysek, w nowej po pierwszym zleceniu małe otarcie, oj ale to bolało![]()
Ostatnio edytowane przez focus ; 05-12-2009 o 02:14