Strona 225 z 366 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235275325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 241 do 2 250 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie 5D Mark II Diver'y - pomocy!

Po przeprowadzce zaginęły mi płyty z driverami od 5D mark II, można gdzieś pobrać obrazy płyt, lub przynajmniej drivery wia/twain ?, jeśli ktoś wie proszę o namiary.
    Z góry dziękuję.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zapraszam na stronę Canona...
    A żebyś już się szczególnie nie męczył to proszę:

http://software.canon-europe.com/products/0010678.asp

Zajęło mi to 16 sekund i Tobie również polecam poćwiczyć. Może z google.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To po wnikliwej analizie tej strony byś stwierdził, że driverów tam nie ma. Gdybym mógł je ściągnąć ze strony nie pytał bym tutaj.

Domyślnie

EOS Utility Updater for Windows - zawiera sterowniki do aparatu ale aby zainstalować update potrzebna oryginalna instalacja lub płyta.
    Można jednak to obejść było już na tym forum. Trzeba wpisać w rejestrze następujący klucz:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\EOS Utility]
    Pod Windows 7 wpis do rejestru będzie miał postać:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\EOS Utility]
    http://canon-board.info/showthread.php?t=24250
    Ostatnio edytowane przez piotrekok ; 06-02-2010 o 19:06

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki ! Ruszyło

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Wideo tez można wykadrowac. Sa do tego bardzo proste narzedzia np. VirtualDubMod

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Jedyne czego mi brakuje, to Crop'a Video. Wiadomo, foto sobie wytne, ale filmy sa z calej klatki FF skalowane do 1080p w calosci, wiec trace powiekszenie.
    Będę się upierał, żeby nie uzywac w tym przypadku slowa "powiększenie". Nie chodzi o powiekszenie, a o powierzchnię jaką zajmuje obiekt na obrazie. Jedno i drugie to nie to samo, co staralem się udowodnic w poprzedniej swojej wypowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 07-02-2010 o 11:35
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Wideo tez można wykadrowac. Sa do tego bardzo proste narzedzia np. VirtualDubMod
    hmm. To niech kolega powie, w jaki sposob wykadrowac obraz z klatki filmu w 1920x1080p aby nie tracic rozdzielczosci..
    Video Crop wycinajacy skrawek obrazu z klatki aparatu i dalej nagrywajacy go w 1920x1080 to LEKKA roznica.

Będę się upierał, żeby nie uzywac w tym przypadku slowa "powiększenie". Nie chodzi o powiekszenie, a o powierzchnię jaką zajmuje obiekt na obrazie. Jedno i drugie to nie to samo, co staralem się udowodnic w poprzedniej swojej wypowiedzi.
    Film negatywowy takze nie powinno sie nazywac KLISZĄ. Juz nie przedzajmy, chodzi wiadomo o co, wiec po co sie czepiac.

Cytat Zamieszczone przez 1foto Zobacz posta
    ale tylko w przypadku cropa do modelu 30D czyli 8Mpx, nowsze modele cropa z wieksza iloscia Mpx daja wiecej szczegolow w porownaniu z kadrowaniem z 5DII. Kiedys to sprawdzalem z 50D i 5DII, bo tez zastanawialem sie czy uzyskamy to samo.
    Dlatego pisalem, 20/30/40D. 50D juz inna bajka. 40D ma 10mpix, jednak roznica bedzie niewielka, ale za to ostrosc wzgledem 20/30 lepsza, bo ma lepszy AF. Jednak stawiam na remis w takim przypadku, roznica jak widac po samplui 20D vs 5m2 jest na PLUS dla marka. W 40D bedzie raczej porownywalnie (mowa o single shoot oczywiscie, bo jak wiadomo servo lepsze bedzie w 40D)
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 07-02-2010 o 16:50

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Film negatywowy takze nie powinno sie nazywac KLISZĄ. Juz nie przedzajmy, chodzi wiadomo o co, wiec po co sie czepiac.
    Ja się nie czepiam. Chodziło mi tylko o to, że w świadomości wielu fotoamatarów pokutuje bardzo głebokie i bardzo błedne przekonanie, że na cropie wydłuża się ogniskowa obiektywu. Stąd prośba o dokładność w nazewnictwie, żeby nie utrwalać tego błednego stereotypu.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Ja się nie czepiam. Chodziło mi tylko o to, że w świadomości wielu fotoamatarów pokutuje bardzo głebokie i bardzo błedne przekonanie, że na cropie wydłuża się ogniskowa obiektywu. Stąd prośba o dokładność w nazewnictwie, żeby nie utrwalać tego błednego stereotypu.
    Faktycznie. Wielokrotnie podawane jest ( np. w sklepach) że przy cropie 1,6 ogniskowa 200 to faktyczne 320 no i ktos się cieszy, po co kupować 300 jak go mam przy 200 na cropie - o to chodzi?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No oczywiscie, racja. Jednak jest jak jest. Tak samo ktos fotografujac przyrode 10D majac 6mpix + 400mm szkło i zmieni body na 7D z 18mpix, to tylko w nazwie bedzie ta sama ogniskowa. Oba 400mm, Ok, jednak niech te samo zdjecie powiekszy do 1:1. Wiec potocznie mozna uzywac pojecia "powiekszenie", bo w innym wypadku, za kazdym razem piszac o tym musielibysmy wpierw dopisac litanie tlumaczaca.

Strona 225 z 366 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235275325 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów