Tez tak mysle...
PS: Czy przypadkiem nie jest tak, ze 5D II hardware'owo nie jest w stanie wydawac z siebie 24p, a a jedynie sotware'owo to z siebie wypluwac?
Bylo o tym wczesniej...
Tez tak mysle...
PS: Czy przypadkiem nie jest tak, ze 5D II hardware'owo nie jest w stanie wydawac z siebie 24p, a a jedynie sotware'owo to z siebie wypluwac?
Bylo o tym wczesniej...
Pozdrawiam!
a co mieli wcześniej napisać?
że nie bo się działa księgowości nie zgadzai mają zamiar wysysać kasę powoli ..
jeśli dane z matrycy są zczytywanie w 30fps to i w 25/24 będą.. przecież migawka nie kłapie te 25fpsów tylko to całkiem elektronicznie zczywywane więc to kwestia softu.. i skoro napisali że będzie to będzie raczej i znaczy że się da bo inaczej by nie ogłaszali tego tylko kazali spadać na szczaw lub w kolejkę po 1d4..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Sek w tym, ze nie, ze w 5D II nie przewidzieli czegos, co ma juz 7D. I juz dawno ktos z C mowil, ze moze sie pojawi nowy firmware, ktory wypusci 24p, ALE odczyt z sensora bedzie nadal 30p, czyli cos a'la pull down zaimplementuje w body. Innymi slowy to samo mozemy zrobic my w post processingu. Nie mam pod reka linku, sorki.
Pozdrawiam!
Ale jaka konkurencja - gdzie ją masz?
ZTCMW zainteresowanie filmowców nową piątką przerosło Canona całkowicie także w zakresie mocy produkcyjnych. Myślę że popłynęli też trochę z marketingiem na tym polu i nie doszacowali funkcji filmowania.
Co do jello - tak dokładnie jest, że jest on widoczny tym bardziej im większa matryca. Dlatego 5DmkII gorzej sobie z tym radzi niż 7D i dlatego jest te 30 kl/s.
Zobaczymy jak sobie z tym softowo poradzą ale myślę, że dopiero po pojawieniu się DigiC V i modyfikacji matryc uda się to wyeliminować całkowicie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
może wiedzą coś czego my jeszcze nie wiemy.. i wyprzedzają ruchy
no chyba nie zrobią upgrejdu digiców w 5d2więc gdyby nie mieli już jakiegoś asa w rękawie to by firmwaru z tym nie zapowiadali.. no cóż zobaczymy.. to i tak jest zmiana polityki taka że szok
![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ilosc aktualizacji do nowej piateczki to jest to co niejednego ucieszy wiec Panowie ucieszylem sie ze polityka firmy choc odrobine sie zmienila na nasza korzysc![]()
Canon FF
UWAGA 26.10.2012 SKRADZIONO: Canon 5D -nr ser. 3431303646; Canon Speedlite 580EX II -nr ser. 352198; Canon 50 f/1,4 -nr ser. 77370854, Canon 85 f/1,8 -nr ser. 49800336, CANON 70-200 f/2,8L IS USM -nr ser. 471918, Tamron SP AF 28-75 f/2.8 -nr ser. 536031; TORBA Canon Deluxe Camera Bag 10EG; KAMERA SONY XDR-NX5E -nr ser. 211529