5DII+L+L+L+L (:
bartekkucharczyk.pl
Dzięki wielkie, z tego wynika, że przy jego zakupie muszę też pamięć dokupić.
Po przejrzeniu wiekszosci postow w tym i innych watkach, na tym i innych forach, chcialbym zapytac Was o sprawe autofocusa w 5d Mark II. Obecnie uzywam 40d i bywa on omylny, szczegolnie na wysokich ISO, ale nie wykluczam tutaj moich bledow. Zamierzam dokupic 5d Mark II i jedyna sprawa, o ktora sie obawiam jest wlasnie autofocus. Jakie sa Wasze odczucia? Bedzie to w tej kwestii przesiadka na gorsze? Rozmyslalem nawet nad wstrzymaniem zakupu do czasu 7d, ale chyba obawiam sie gestosci pikseli i straty FF. 1d Mark III tez jest w zasiegu portfela, tylko czy to ma sens - konstrukcja ma juz swoje lata. Nie sadze zeby (poza problematycznym AF) byla dla mnie lepszym wyborem... Sprzet ma byc dedykowany do fotografii slubnej, a wiec wysokie czulosci, ciemne pomieszczenia i tym samym trudne warunki.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
To może dorzucę swoje trzy grosze.
Przesiadłem się z 40d na 5d mark 1. Początkowo obawiałem się, że będę narzekał na AF ale jest inaczej.
Robie praktycznie tylko na środkowym punkcie i celność AF jest dla mnie bardzo podobna w obu puszkach. 40d może wygrywać szybkością ale nie są to istotne różnice.
Dodam, że jest moja subiektywna opinia i sprawdzona póki co tylko w ślubnej branży, więc niewiem jak sie np w sporcie zachowa.
Uważam, że przesiadka z 40d nawety na 5d jedynke jest bardzo dobrym rozwiązaniem, duża różnica w obrazku. A na marka2 to już na pewno się opłaca.
Pozdrawaim