Strona 21 z 410 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

hehe dobrze ze jeszcze go nie kupilem... zawsze w plotce jest czesc prawdy i sie to potwierdza.
    Tutaj to widac na napisach: http://flickr.com/photos/luhaiwong/3...7610209464207/
    Ostatnio edytowane przez furzyk ; 11-12-2008 o 16:35
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Domyślnie

a ja bym z chęcią się dowiedział co robili beta testerzy tacy jak Laforet, że nie zauważyli tych błędów.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Domyślnie

teraz pewnie wszyscy dostana zaproszenie do niemieckiego serwisu (oby) w celu zlikwidowania usterki. Chyba ze soft to poprawi.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja uważam, że te czarne kropki to jakiś wymysł. Dziwniejsze rzeczy już widziałem na zdjęciach nocnych.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    hehe dobrze ze jeszcze go nie kupilem... zawsze w plotce jest czesc prawdy i sie to potwierdza.
    Tutaj to widac na napisach: http://flickr.com/photos/luhaiwong/3...7610209464207/
    Nie kupujcie więc Canon 5D markII...

...zmniejszy się popyt i nie będzie takich problemów z dostępnością, jakie są teraz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    a ja bym z chęcią się dowiedział co robili beta testerzy tacy jak Laforet, że nie zauważyli tych błędów.
    no jak to co, krecili filmy

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Przeczytałeś dobrze pytanie? "Po każdym zdjęciu muszę od nowa ustawić ostrość" to znaczy że obiekt jest dynamiczny.
    przeczytalem tylko przypadek o ktorym piszesz, iz znajduje sie zawsze poza polami AF przy obekcie w ruchu to cos z pogranicza SF lub czystej wody teoretyzowania.. przeciez nowa 5 nie ma jednego punktu AF stad wolalem sie upewnic.. druga rzecz ze kazde nacisniecie spustu powoduje kolejna probe ustawienia ostrosci i Twoje watpliwosci bylby bardziej zasadne w przypadku obiektu statycznego ktory na stale znajduje sie poza polami AF i ze wzgledu na specyfike kadru niema mozliwosci przesuniecia aparatu w zadna strone
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    Przynajmniej napisy są lepiej widoczne:-D

Jestem ciekaw czy to wychodzi na jpg i raw (wywołany w czymkolwiek) ?
    Ostatnio edytowane przez Piast ; 11-12-2008 o 17:27 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    przeczytalem tylko przypadek o ktorym piszesz, iz znajduje sie zawsze poza polami AF przy obekcie w ruchu to cos z pogranicza SF lub czystej wody teoretyzowania..
    Tak ciężko sobie wyobrazić że model w kadrze ma oczy poza zasięgiem któregokolwiek pola AF?

druga rzecz ze kazde nacisniecie spustu powoduje kolejna probe ustawienia ostrosci
    Używam przycisku '*' do ustawienia ostrości i u mnie wciśnięcie spustu nie powoduje żadnej zmiany fokusa.

i Twoje watpliwosci bylby bardziej zasadne w przypadku obiektu statycznego ktory na stale znajduje sie poza polami AF i ze wzgledu na specyfike kadru niema mozliwosci przesuniecia aparatu w zadna strone
    No to sobie wyobraź statyczny kadr z aparatem na statywie i modelkę, która zmienia co chwilę pozy a to wszystko przy minimalnej głębi ostrości.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    A na optyczne juz pograzaja canona

http://optyczne.pl/1454-nowo%C5%9B%C...D_Mark_II.html

I dobrze....
    Ale jak ktos napisal w komentarzach...

"Jest już rozwiązanie: trzeba wyłączyć "highlight tone priority, lighting optimizer and noise reduction", nie wiem jak Canon tłumaczy na polski pierwsze dwa terminy... "

ciekawe czy aparat powinien zostac wlaczony
    Aparat mam i ja

Strona 21 z 410 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów