-
Ale ja mam 50mm ale 1.4 :/ Czasem jak trafi to i nawet 1.4 super wygląda. Ale w kiepskich warunkach oświetleniowych nie daje rady.
Mnie najbardziej zastanawiają te czasy. Praktycznie niemożliwe jest zrobienie zdjęcia, które nie będzie "poruszone" poniżej 1/125s.
Za to LV sprawdza się super w każdych warunkach oświetleniowych. Zawsze trafia!
Gdyby zrobili na tyle szybki LV, który potrafiłby zastąpić obecny układ AF to nie było ty tych wszystkich problemów z BF/FF.
P.S. Kolejna dziwna sprawa. Dziś poszedłem na spacerek z założoną 85tka. Wymagała ona tylko korekty -2 (czyli do przodu) przy fotografowaniu z bliska. Po pierwszym strzale w tablice na słupie, fotka nieostra. No to zwiększałem Mik. reg. Aż w końcu okazało się, że trzeba dać na +7 (zupełnie odwrotnie).
No to dalej strzelam, ale po kilku zdjęciach widzę ze ostrość jet za obiektem, przez ten MA. No to ustawiam na 0 i jest ok.
W końcu wyszło na to ze z bliska potrzebuje dać -2, z pewnej odległości +7 a na nieskończoność 0. Dziwne:/ I to nie jest racze wina obiektywu bo na innych body działał dobrze. Coś tym AF jest nie tak:/ Albo z tym Mic. Adj.
Ostatnio edytowane przez Fishu ; 11-07-2009 o 15:45
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów