Strona 194 z 410 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 931 do 1 940 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Jak się zdecydują dać auto ISO w trybie Manualnym fotografowania, to będę usatysfakcjonowany...
    W trybie manualnym z definicji wszystkie parametry ustawiamy ręcznie, więc mam nadzieję, że to co napisałeś nie nastąpi.
    Natomiast pojawienie się trybu preselekcji trzeciego z parametrów dla automatu sterującego doborem parametrów naświetlania (czas/przysłona/czułość) rzeczywiście byłoby przydatne, niestety w 5dm2 nie ma na gałce odpowiedniej pozycji obok Av i Tv, więc nie da się zrobić ;P.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    W trybie manualnym z definicji wszystkie parametry ustawiamy ręcznie, więc mam nadzieję, że to co napisałeś nie nastąpi.
    Natomiast pojawienie się trybu preselekcji trzeciego z parametrów dla automatu sterującego doborem parametrów naświetlania (czas/przysłona/czułość) rzeczywiście byłoby przydatne, niestety w 5dm2 nie ma na gałce odpowiedniej pozycji obok Av i Tv, więc nie da się zrobić ;P.
    A po co takie kombinowanie, w trybie manual wybierasz ISO Auto (albo zakresy zmiany ISO jak bodajże w Pentaxie) zamiast np. ISO 100 i działa taka jak trzeba. Nie potrzebna jest dodatkowa pozycja na gałce.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    A po co takie kombinowanie, w trybie manual wybierasz ISO Auto (albo zakresy zmiany ISO jak bodajże w Pentaxie) zamiast np. ISO 100 i działa taka jak trzeba. Nie potrzebna jest dodatkowa pozycja na gałce.
    Chyba czegoś nie doczytałeś...
    Nb. w ogóle nie są potrzebne dodatkowe pozycje na gałce, wystarczy przecież w trybie manual wybrać ISO Auto, albo Shutter Auto, albo Aperture Auto .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

niestety w 5dm2 nie ma na gałce odpowiedniej pozycji obok Av i Tv, więc nie da się zrobić ;P.
    Możnaby wykorzystać do tego pozycje dodatkowe np. C1
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Możnaby wykorzystać do tego pozycje dodatkowe np. C1
    Cóż, emotikon ";P" widać ma ograniczone środowisko występowania.
    A niezależnie od mojej przymrużanej supozycji, to preselekcje są na tyle podstawowymi (wyjściowymi) wyborami ustawień, że mimo możliwości C1, C2 i C3 dane są pozycje Av i Tv na pokrętle. Docelowo (5dm3 ?)powinny być więc pozycje Av, Tv, Iv, M i niezależny szereg Cn, n=1,2,3,4.... - rozmarzyłem się .

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To ja mam konkretne pytanie do userów - czy mieliście jakieś objawy żeby puszka się zawiesiła? dzisiaj miałem taki "myk" - włączam puszkę - co dziwne - w AV lub M (nie pamiętam) bez naciśniętego spustu przysłona ustawiona sa sztywno - czasy się bujają - jakby był wciśnięty spust do połowy - przykładam aparat do oka - ostrość nie ustawia się - ale było na one shot więc może się już ustawiła.. ale - wciskam spust do połowy i ostrość dalej nie ustawia się.. wciskam do końca - lustro podnosi się i tyle.. nic więcej, puszczam spust - lustro w górze i zero reakcji - jakby MLU było włączone (nie było na 100%) .. wyłączam aparat włącznikiem - włączam, znowu spust do połowy - wyostrzenia brak, spust do końca - lustro jak wcześniej - w górze i nic.. wyciągam akumulator - po włożeniu aparat działa normalnie.. wszystko ze szkłem 16-35..
    idę na mecz piłki ręcznej.. podpięte 135/f2 - robię zdjęcia po kilka sztuk w serii - servo, kilka razy podczas przeglądania jakby przycisk PLAY nie działał - po kilkukrotnym wciśnięciu zaczyna działać.. a co więcej - w kilku seriach jest "dodatkowe" zdjęcie - na którym jest podłoga - jakby spust po puszczeniu jeszcze tą jedną klatkę trzymał.. i przypomniały mi się jeszcze jakieś 2 czy 3 zwiechy puszki - mianowicie nie wyostrza, po wyłączeniu i włączeniu włącznikiem działało ok.. to na 35l, 135l i na 16-35 więc szkła raczej wykluczam..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 27-05-2009 o 23:11
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To ja mam konkretne pytanie do userów - czy mieliście jakieś objawy żeby puszka się zawiesiła? dzisiaj miałem taki "myk" - włączam puszkę - co dziwne - w AV lub M (nie pamiętam) bez naciśniętego spustu przysłona ustawiona sa sztywno - czasy się bujają - jakby był wciśnięty spust do połowy - przykładam aparat do oka - ostrość nie ustawia się - ale było na one shot więc może się już ustawiła.. ale - wciskam spust do połowy i ostrość dalej nie ustawia się.. wciskam do końca - lustro podnosi się i tyle.. nic więcej, puszczam spust - lustro w górze i zero reakcji - jakby MLU było włączone (nie było na 100%) .. wyłączam aparat włącznikiem - włączam, znowu spust do połowy - wyostrzenia brak, spust do końca - lustro jak wcześniej - w górze i nic.. wyciągam akumulator - po włożeniu aparat działa normalnie.. wszystko ze szkłem 16-35..
    idę na mecz piłki ręcznej.. podpięte 135/f2 - robię zdjęcia po kilka sztuk w serii - servo, kilka razy podczas przeglądania jakby przycisk PLAY nie działał - po kilkukrotnym wciśnięciu zaczyna działać.. a co więcej - w kilku seriach jest "dodatkowe" zdjęcie - na którym jest podłoga - jakby spust po puszczeniu jeszcze tą jedną klatkę trzymał.. i przypomniały mi się jeszcze jakieś 2 czy 3 zwiechy puszki - mianowicie nie wyostrza, po wyłączeniu i włączeniu włącznikiem działało ok.. to na 35l, 135l i na 16-35 więc szkła raczej wykluczam..
    A masz może podpięty grip ?

Domyślnie

Chyba czegoś nie doczytałeś...
    Nb. w ogóle nie są potrzebne dodatkowe pozycje na gałce, wystarczy przecież w trybie manual wybrać ISO Auto, albo Shutter Auto, albo Aperture Auto .
    Wybrać to możesz tylko ISO Auto, ale jak ono działa to każdy wie... :/
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    A masz może podpięty grip ?
    nie, nie mam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Mam pytanko do osób które zakupiły zamiennik akumulatora do piątki ....
    wiem że nie będzie informacji o dokładnym stanie baterii , ale powiem szczerze , liczyłem że będzie jak w poprzednich i niższych modelach wskazanie - pełna , połowa i pusta rameczka baterii na wyświetlaczu.
    Czy u Was są jakieś wskazania czy nie ma ?
    U mnie niestety nie ma , ale nie jestem przekonany że to normalne , ponieważ miałem kłopoty z włożeniem akumulatorka i okazało się po bliższych oględzinach że obudowa plastikowa przy stykach była źle odlana. Po drobnej korekcie - pasuje - aparacik działa , ale może przedobrzyłem i brak mi jakiegoś styku - a może tak musi być.
    Będę wdzięczny za odpowiedź , bo nie wiem czy kombinować dalej czy dać sobie spokój.
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Strona 194 z 410 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów