Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Dokładnie na tym polega słabość AFu w 5D i 5D2 że żadnym innym niż środkowym punktem sobie servo nie zrobisz. To samo tyczy się ustawiania ostrości z jasnymi stałkami. Przy szybkiej akcji nie masz żadnych szans żeby ustawić ostrość na cokolwiek co nie jest w środku kadru bo nie zdążysz przekadrować. Zostają ci tylko centralne kadry takie jak pokazałeś albo cropowanie.
    masz 100% racji.. ale narzekanie na wszystko że do **** też jest bez sensu - dużą część zdjęć robi się w servo celując właśnie w środek bo prowadzisz cel w kadrze i celowanie środkiem jest naturalne... w 40d miałem wszystkie krzyżowe i też środkowego używałem - przyzwyczajenie jest silniejsze od technologii
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    masz 100% racji.. ale narzekanie na wszystko że do **** też jest bez sensu - dużą część zdjęć robi się w servo celując właśnie w środek bo prowadzisz cel w kadrze i celowanie środkiem jest naturalne...
    Dla mnie naturalne servo to jest takie że ustawiam kadr a AF w tym czasie śledzi wybrany wcześniej obiekt i dynamicznie zmienia punkt AF wraz z jego przesuwaniem się w kadrze.
    Zobacz u kogoś jak działa servo w nikonie D300 to ci się szybko odechce robienia sportu 5D :-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dla mnie naturalne servo to jest takie że ustawiam kadr a AF w tym czasie śledzi wybrany wcześniej obiekt i dynamicznie zmienia punkt AF wraz z jego przesuwaniem się w kadrze.
    Zobacz u kogoś jak działa servo w nikonie D300 to ci się szybko odechce robienia sportu 5D :-)
    a żebyś wiedział że sprawdzę - jutro jestem umówiony z Dominikiem "autograf"-em na testy piątek w porównaniu z D300 - to nie omieszkam popatrzeć
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

robienia sportu 5D :-)
    niezwykły brak cropa by się odczuwało... szeroko nie trzeba, a mm brakuje i pieniędzy w kieszeni. to chyba fanatykiem trzeba być ,']
    Może jeszcze safari z 5D :P
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów