Strona 175 z 410 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony

Domyślnie

potwierdzam. Ze stałeczkami mkII daje piękny obrazek. Szczególnie mkII +135/2 to świetny duecik.

:-D

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    potwierdzam. Ze stałeczkami mkII daje piękny obrazek. Szczególnie mkII +135/2 to świetny duecik.

:-D
    ... a ze starą piątką nie dawały pięknego obrazka..? czym niby różni się fotka z tej samej stałki podpięta pod 5D i 5DMKII ?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    ... a ze starą piątką nie dawały pięknego obrazka..? czym niby różni się fotka z tej samej stałki podpięta pod 5D i 5DMKII ?
    jedynki już są be, bo są stare, a stare to dobre wino i skrzypce... A tak poważniej to pewnie tych swóch gości nigdy nie miało w rękach jedynki. Wziąłem wczoraj po długim czasie 30D, które własnie sprzedaję , a klient mnie prosił o RAWy i na szybko strzeliłem kilka fot z podpiętą 35L i jestem pod wrażeniem- chyba nigdy nie sprawdzałem na 30D tej 35L, a szkoda...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I pogoniłem...
    Kolejne pyskówki i offtopy zaowocują tymczasowym przymknięciem wątku dla ochłonięcia .

Uzależniony

Domyślnie

testowałem ostatnio 5d II i aż szczenka mi opadła jak zobaczyłem co wychodzi w duecie ze 135/2 i z 85/1,2. Wcześniej miałem 40d i nawet nie pomyślałem że może być aż taka różnica. nigdy nie pstrykałem "starą" piątką więc do niej nie porównam. Ale skok z 30d, 40d na 5d II to coś pięknego. Teraz już wiem o jakiej magii pisali niektórzy użytkownicy pełnej klatki. W przyszłym tygodniu kupuję ten sprzęt, nic mnie nie powstrzyma.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I pogoniłem...
    Kolejne pyskówki i offtopy zaowocują tymczasowym przymknięciem wątku dla ochłonięcia .
    Dobrze zrobiłeś, ale akurat zostawiłeś ten post, który nic do 5Dm2 nie wnosi, a pyskówkę zapoczątkował. Ale co tam...

Mam pytanie. Jak w 5Dm2 zablokować autofokus, tzn. po zmierzeniu odległości naciskam przycisk oznaczony *, a tu ekspozycja co prawda się blokuje, ale autofokus dalej radośnie jeździ. Na pewno jest na to patent, ale pewnie go przegapiłem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Mam pytanie. Jak w 5Dm2 zablokować autofokus, tzn. po zmierzeniu odległości naciskam przycisk oznaczony *, a tu ekspozycja co prawda się blokuje, ale autofokus dalej radośnie jeździ. Na pewno jest na to patent, ale pewnie go przegapiłem.
    Patent jest - zakładka w menu "C.Fn IV: Operation / Others" poz. IV-1.
    http://www.dpreview.com/reviews/cano...kii/page13.asp
    Reszta w instrukcji 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

qrna, matówki też drogie: Eg-S za 200zł podczas gdy do starej piatki za 105 kupowałem..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    Podstawa to:
    http://www.northlight-images.co.uk/a...djustment.html

a resztę doczytasz z tych tematów u nas:
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...gle&lr=lang_pl

Mechanizm i zasady regulacji są identyczne we wszystkich Canonach

Dzięki Zaczęłam się z tym zapoznawać.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    qrna, matówki też drogie: Eg-S za 200zł podczas gdy do starej piatki za 105 kupowałem..
    Widze Marek, ze przynajmniej na zdjeciu nosisz okulary. Nie przeszkadza Ci to? Ja kupilem matowke i wizjer powiekszajacy z muszla i... odsprzedalem. Okulary mi przeszkadzaly - nie widzialem calego kadru.

Matowke kupilem po to, zeby recznie ostrzyc i np. moc sie pobawic m42. No i widze, ze moge to bardziej kontrolowac za pomoca powiekszenia 10x w LV.
    Pozdrawiam!

Strona 175 z 410 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów