potwierdzam. Ze stałeczkami mkII daje piękny obrazek. Szczególnie mkII +135/2 to świetny duecik.
:-D
potwierdzam. Ze stałeczkami mkII daje piękny obrazek. Szczególnie mkII +135/2 to świetny duecik.
:-D
jedynki już są be, bo są stare, a stare to dobre wino i skrzypce... A tak poważniej to pewnie tych swóch gości nigdy nie miało w rękach jedynki. Wziąłem wczoraj po długim czasie 30D, które własnie sprzedaję , a klient mnie prosił o RAWy i na szybko strzeliłem kilka fot z podpiętą 35L i jestem pod wrażeniem- chyba nigdy nie sprawdzałem na 30D tej 35L, a szkoda...![]()
I pogoniłem...
Kolejne pyskówki i offtopy zaowocują tymczasowym przymknięciem wątku dla ochłonięcia.
testowałem ostatnio 5d II i aż szczenka mi opadła jak zobaczyłem co wychodzi w duecie ze 135/2 i z 85/1,2. Wcześniej miałem 40d i nawet nie pomyślałem że może być aż taka różnica. nigdy nie pstrykałem "starą" piątką więc do niej nie porównam. Ale skok z 30d, 40d na 5d II to coś pięknego. Teraz już wiem o jakiej magii pisali niektórzy użytkownicy pełnej klatki. W przyszłym tygodniu kupuję ten sprzęt, nic mnie nie powstrzyma.
Dobrze zrobiłeś, ale akurat zostawiłeś ten post, który nic do 5Dm2 nie wnosi, a pyskówkę zapoczątkował. Ale co tam...
Mam pytanie. Jak w 5Dm2 zablokować autofokus, tzn. po zmierzeniu odległości naciskam przycisk oznaczony *, a tu ekspozycja co prawda się blokuje, ale autofokus dalej radośnie jeździ. Na pewno jest na to patent, ale pewnie go przegapiłem.
Patent jest - zakładka w menu "C.Fn IV: Operation / Others" poz. IV-1.
http://www.dpreview.com/reviews/cano...kii/page13.asp
Reszta w instrukcji8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
qrna, matówki też drogie: Eg-S za 200zł podczas gdy do starej piatki za 105 kupowałem..![]()
Widze Marek, ze przynajmniej na zdjeciu nosisz okulary. Nie przeszkadza Ci to? Ja kupilem matowke i wizjer powiekszajacy z muszla i... odsprzedalem. Okulary mi przeszkadzaly - nie widzialem calego kadru.
Matowke kupilem po to, zeby recznie ostrzyc i np. moc sie pobawic m42. No i widze, ze moge to bardziej kontrolowac za pomoca powiekszenia 10x w LV.
Pozdrawiam!