Tia - a za wszystko ogólnie odpowiedzialny jest światowy kryzys - nie
Canon ogólnie podniósł ceny, co oficjlanie ogłosił, a raczej ogłosili dystrybutorzy
Najlepszy czas na zakup sprzętu to był wrzesień/ październk `08
MkII stała wtedy średnio 7.5k pln, a np; za nową 70-200mm f/4L dałem 1.730pln...
a mnie sie wydawalo, ze nowa piatka wyszla dopiero jakos w grudniu.... cos mi sie to z mikolajem kojarzy. We wrzesniu jej nie bylo. Ja dalem w grudniu 7900 wiec milo mi sie patrzy jak dobrze zainwestowalem kase![]()
śluby, studio - Poznań
5dmkII, 12-200mm w 5 szklach
Dokładnie mam takie same myśli, choć ja miałem już nieco drożej, ale te 100zł więcej to i tak nic w porównaniu z tym co się teraz dzieje na rynku...Niektórzy rezygnują całkowicie z zakupu aparatu, czekając na lepsze czasu (cena 40D skoczyła o kilkaset złotych i jedynie w paru miejscach można zauważyć jeszcze stare ceny)
Ostatnio edytowane przez kisman ; 08-03-2009 o 18:17
Bez przesady.
Ja "dostałem" na mikołaja nową piątkę za 8.300. W lutym (z niedużym co prawda przebiegiem - 4,5K zdjęć) sprzedałem ją za 8.800.
Teraz kupiłem nowy egzemplarz za 9.400, a ceny nowych ocierają się już o pułap 10.000...NA RAZIE
Lejesz miód na moje serce takim stwierdzeniem, ale patrzę bardziej realnie - myślę, że przez minimum rok złotówka będzie ciągle dołować (mam kredyt we frankach)![]()
śluby, studio - Poznań
5dmkII, 12-200mm w 5 szklach
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 08-03-2009 o 22:27