Strona 153 z 410 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 521 do 1 530 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    ...
    To jest świetna puszka - tylko trzeba czekać aż Canon przestanie żyłować na zjadaczach chleba i skończy tę promocję dla "fanów nowości"
    Moim zdaniem to większa wina stoi za słabym złotym, niż za "promocją dla "fanów nowości""

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Tia - a za wszystko ogólnie odpowiedzialny jest światowy kryzys - nie
    Canon ogólnie podniósł ceny, co oficjlanie ogłosił, a raczej ogłosili dystrybutorzy

Najlepszy czas na zakup sprzętu to był wrzesień/ październk `08
    MkII stała wtedy średnio 7.5k pln, a np; za nową 70-200mm f/4L dałem 1.730pln...

Domyślnie

a mnie sie wydawalo, ze nowa piatka wyszla dopiero jakos w grudniu.... cos mi sie to z mikolajem kojarzy. We wrzesniu jej nie bylo. Ja dalem w grudniu 7900 wiec milo mi sie patrzy jak dobrze zainwestowalem kase
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    a mnie sie wydawalo, ze nowa piatka wyszla dopiero jakos w grudniu.... cos mi sie to z mikolajem kojarzy. We wrzesniu jej nie bylo. Ja dalem w grudniu 7900 wiec milo mi sie patrzy jak dobrze zainwestowalem kase
    Dokładnie mam takie same myśli, choć ja miałem już nieco drożej, ale te 100zł więcej to i tak nic w porównaniu z tym co się teraz dzieje na rynku...Niektórzy rezygnują całkowicie z zakupu aparatu, czekając na lepsze czasu (cena 40D skoczyła o kilkaset złotych i jedynie w paru miejscach można zauważyć jeszcze stare ceny)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Tia - a za wszystko ogólnie odpowiedzialny jest światowy kryzys - nie
    Canon ogólnie podniósł ceny, co oficjlanie ogłosił, a raczej ogłosili dystrybutorzy
    ...
    Mówisz o cenach na polskie pieniądze, w dolarach czy dopiero w japońskich Jenach ??

PS. Ja tu się akurat nie dziwie ze Canon Polska podnosi ceny, skoro złoty traci.
    Ostatnio edytowane przez kisman ; 08-03-2009 o 18:17

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    Zarobiłbyś tylko wtedy gdybyś w tej chwili aparat sprzedał. Za kilka miesięcy to już będziesz miał z tej inwestycji tylko stratę w momencie sprzedaży bo twój aparat będzie kilkumiesięczną używką a cena dolara prędzej czy później spadnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Zarobiłbyś tylko wtedy gdybyś w tej chwili aparat sprzedał. Za kilka miesięcy to już będziesz miał z tej inwestycji tylko stratę w momencie sprzedaży bo twój aparat będzie kilkumiesięczną używką a cena dolara prędzej czy później spadnie.
    No tu się zgadzam
    Tylko ile pieniążków sama pucha na siebie zarobi za ten czas

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Bez przesady.
    Ja "dostałem" na mikołaja nową piątkę za 8.300. W lutym (z niedużym co prawda przebiegiem - 4,5K zdjęć) sprzedałem ją za 8.800.
    Teraz kupiłem nowy egzemplarz za 9.400, a ceny nowych ocierają się już o pułap 10.000...NA RAZIE

Lejesz miód na moje serce takim stwierdzeniem, ale patrzę bardziej realnie - myślę, że przez minimum rok złotówka będzie ciągle dołować (mam kredyt we frankach)

Domyślnie

myslisz, ze o tym nie wiem ? Teraz puszka do tego zarabia - moze nie wiecej niz gdyby mial nadal 5d ale lepsza taka sytuacja niz gdybym trzymal 5d i szczypal sie teraz z zakupem 5dmk2 za dziesiec tysiakow.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisman Zobacz posta
    Mówisz o cenach na polskie pieniądze, w dolarach czy dopiero w japońskich Jenach ??

PS. Ja tu się akurat nie dziwie ze Canon Polska podnosi ceny, skoro złoty traci.
    Ogólnie, ogólnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Bez przesady.
    Ja "dostałem" na mikołaja nową piątkę za 8.300. W lutym (z niedużym co prawda przebiegiem - 4,5K zdjęć) sprzedałem ją za 8.800.
    Teraz kupiłem nowy egzemplarz za 9.400, a ceny nowych ocierają się już o pułap 10.000...NA RAZIE

Lejesz miód na moje serce takim stwierdzeniem, ale patrzę bardziej realnie - myślę, że przez minimum rok złotówka będzie ciągle dołować (mam kredyt we frankach)

Aby dać za to body 9.500 czy o zgrozo 10.000pln - to trzeba mieć niezłe parcie desperacji :-D
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 08-03-2009 o 22:27

Strona 153 z 410 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203253 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów