Strona 152 z 410 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jesteś zgryźliwy :P
    Ale to było dobre.
    Można się bawić "mikro głębią ostrości"
    5D EOS50 G9 580EXII

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Mała zmiana tematu:

nie wiem, czy to urok 5DmII czy też stylu Landscape, ale... jak Wam się to podoba ?? Bo mnie takie kolorki rajcują. Zdjęcie zrobione na potrzeby "inwentaryzacji" jednej z lokalnych firm.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Mówiłem już wcześniej żeby z oceną kolorystyki 5DMkII poczekać do wiosny...
    Pierwsze słońce i już mamy ładne zdjęcia a jak się zazieleni i rozkwitnie wiosna całą swoją paletą kolorów...
    Ostatnio edytowane przez jacek220 ; 02-03-2009 o 21:08
    5D EOS50 G9 580EXII

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To urok stylu Landscape.

A swoją drogą 5d mark I ma bardzo ładne kolory więc dlaczego mark II miałby ich nie mieć.

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raster Zobacz posta
    To urok stylu Landscape.

A swoją drogą 5d mark I ma bardzo ładne kolory więc dlaczego mark II miałby ich nie mieć.
    Były takie głosy że markII ma gorsze kolory od starej piątki a ja byłem zdania ze trzeba poczekać do wiosny i widzę że się nie myliłem
    5D EOS50 G9 580EXII

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiosna kolorów nie czyni
    A tym bardziej fotka z kolorami przemielonymi Landscapem.
    Porządny monitor, ulubiona wołaczka do rawów - tryb Neutral, i dopiero wtedy widać co matryca daje.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Syyk Zobacz posta
    Czyli można mikroregulacji dokonać samodzielnie w domu??? To niezły patent.
    Tak, niezly! Zastanawiam sie, czemu w ogole rozmawiamy o temacie, skoro nie dotyczy on tematu watku. To przeszlosc.
    Rozumiem jak ktos sie pyta o to jak z tego skorzystac, sam pomagam wtedy, daje linki. Albo gdy ktos ma problem - np. braknie skali, itp.

Wg mnie osobiscie - jakie ma znaczenie, czy body, czy szklo jest dostosowane do wzorca, czy odchylone w strone FF lub BF - skoro mozna to wyregulowac teraz samemu. Jak do tej pory nikt sie nie zglosil, komu zabrakloby skali.

Przy aktualnych kosztach puszek - zadne body, ani szklo (z zakresu o ktorym rozmawiamy w tym watku) nie wychodzi z fabryki ustawione na igle. Cel, jaki ma fabryka - to ZAKRES OD DO, w ktorym sprzet ma sie miescic. Na zachodzie od razu po zakupie szkla lub body ludzie je wysylaja\zawoza do serwisu domyslnie, automatycznie - pisali o tym nasi koledzy. My nie Berlin tylko Zytnia. Na razie - jak widac problem o wiele mniej aktualny. I po co sie rozwodzic - w watku o 5D II - czy mam body na -2 czy +3, skoro i tak to sie miesci w skali?

A mechanizm microadjustments zaczyna byc stosowany w coraz wiekszej ilosci puszek. Wiec tylko sie cieszyc :-)
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Witam wszystkich. Jestem tu pierwszy raz i potrzebuję pomocy osób mających grip (BG-E6) do EOS 5D Mk2. Kupiłem taki grip niedawno, ale zauważułem że nie ma on w przycisku do wyzwolenia migawki wyczuwalnego skoku dwóch poziomów. W dwóch innych gripach, do innych aparatów canona ten skok jest wyraźnie wyczuwalny. Czy to normalne, czy uszkodzony grip?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel1 Zobacz posta
    wyczuwalnego skoku dwóch poziomów. W dwóch innych gripach, do innych aparatów canona ten skok jest wyraźnie wyczuwalny. Czy to normalne, czy uszkodzony grip?
    Grip uszkodzony. U mnie wszystkie guziki działają dokładnie z taką samą siłą i precyzją na obu bokach.
    Jarek

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Szkoda, że cena tej puszki jest narazie dla Ludzi typu;
    "Nie musze jeszcze kupować, ale chcę! już teraz"

>~2.5k pln wyrzocone w błoto.

I proszę mi tutaj nie pisać, że przez czas czekania na spadek cen ominie "Cię" masa dobrych kadrów - bo to bzdura
    Co innego, że przez ten czas "nie nagrasz fajnych kadrów" - prawda??:

To jest świetna puszka - tylko trzeba czekać aż Canon przestanie żyłować na zjadaczach chleba i skończy tę promocję dla "fanów nowości"
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 08-03-2009 o 13:18

Strona 152 z 410 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów