Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

dzisiaj dotarł do mnie w końcu grip. Polecam niezdecydowanym, z wad to masa, reszta zalety, dobrze wykonany, znacznie poprawiła sie ergonomia, zwłaszcza z cięższymi szkłami, jak podejrzewałem dloń wywiera nacisk w większości na grip, więc ta pieprzona klapka od karty już tak nie skrzypi. Dobry spust w gripie - w BG-E4 do starej 5-ki miałem strasznie czuły - tu jest OK, jak w body. żeby nie było za różowo (jak to w Canonie za co go kochamy) wyswietla mi brak komunikacji z akumulatorem, ale może czegoś nie doczytałem (raczej - bo nie czytam instrukcji), mimo to aparat chodzi bezproblemowo, jedynie w menu w zakladce akumulator jest taki komunikat.
    Ostatnio edytowane przez espe ; 11-02-2009 o 23:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    żeby nie było za różowo (jak to w Canonie za co go kochamy) wyswietla mi brak komunikacji z akumulatorem, ale może czegoś nie doczytałem (raczej - bo nie czytam instrukcji), mimo to aparat chodzi bezproblemowo, jedynie w menu w zakladce akumulator jest taki komunikat.
    To chyba prawidłowe, o ile pamiętam (teraz nie sprawdzę, bo akumulator w ładowarce jest ) naciskasz przycisk info i dopiero wówczas pojawia się pełna informacja o akumulatorze.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

Witam

Ja bawiłem się parę godzin i powiem ze sensor robi wrażenie, AF hmm daje rade choć nowe body miało ff na wszystkich szkłach ale + 10 pomogło , dopiero na kompie to było widać.
    wiec 5 d mk2 + 200mm na f2

Dzięki Przemek

100% crop

jest co wycinać.

Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 19-02-2009 o 16:59
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    To chyba prawidłowe, o ile pamiętam (teraz nie sprawdzę, bo akumulator w ładowarce jest ) naciskasz przycisk info i dopiero wówczas pojawia się pełna informacja o akumulatorze.
    jest OK, po podpięciu gripa i włożeniu 1 akumulatora, wyświetla się info o stanie akumulatora a pod spodem z wykrzykinkiem brak komunikacji z akumulatorem czy coś w ten deseń - ale dotyczy to drugiego slotu. Połapałem się jak zamieniłem sloty, i wtedy komunikat o braku komunikacji był na górze a info z danymi o aku na dole. Ekran w menu jest dostosowany do 2 akumulatorów, w przypadku używania jednego, taki komunikat się pojawi ale dotyczy tylko pustego slotu, wyzej/poniżej jednoczesnie wyświetlane jest poprawne info o pracującym aku.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów