Strona 12 z 410 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
    http://flickr.com/photos/kamikura/30...7610842770871/
    ustawy: ISO 3200 (f4, 24mm)

Czy jest to może tylko reguła przy bardzo wysokim iso, i kontrastowym obiekcie w stosunku do tła (zapalona żarówka).

Jakoś mnie to nie frapuje, ale to pytanie do userów, kubaman co ty na to?
    Ostatnio edytowane przez GINN ; 09-12-2008 o 00:00
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    Czy jest to może tylko reguła przy bardzo wysokim iso, i kontrastowym obiekcie w stosunku do tła (zapalona żarówka).
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30276248
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

I wszystko jasne. ...No black dots. ;-)
    pozdrawiam
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Doczytaj do końca. Test wykazał, że wyłaczanie NR/innych opcji nie ma wpływu. Wypowiadają się tam astrofotografowie i przyznają otwarcie, że mimo tego, iz jest to świetna pucha, to jeśli to nie zostanie naprawione, to nie jest to zakup dla nich. Ciekawe kiedy Canon sie w tej sprawie odezwie (tzn czy w ogole).
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    Świetnie, 16-35. To ja poproszę trochę sampli na formu lub prv. Pucha (może i szkło) w moim targecie, i pewnie zainteresuje parę osób jakieś sensowny tescik tego duetu..
    jak mi sie uda, to coś podrzucę pod koniec tygodnia.
    ale jeśli tego nie zrobie, to zaatakuj mnie na PM, przypominajką
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    Doczytaj do końca. Test wykazał, że wyłaczanie NR/innych opcji nie ma wpływu. Wypowiadają się tam astrofotografowie i przyznają otwarcie, że mimo tego, iz jest to świetna pucha, to jeśli to nie zostanie naprawione, to nie jest to zakup dla nich. Ciekawe kiedy Canon sie w tej sprawie odezwie (tzn czy w ogole).
    myślę (o ile ten problem, jest prawdziwy), że firma C, nie pochyli się nad problemem nielicznej garstki "astrofotografów":-P
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 09-12-2008 o 02:28 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wszystko jest pięknie, Panowie. Jest w czym wybierać - oby mieć szmal, czego wszystkim życzę na Nowy Rok
    Ogólnie jestem ostrożny co do super genialnych sampli z sieci, często są podrasowane i używane na forach internetowych jako PR. Sample Kubamana udowadniają ,że jest git. Ale już np. ta fotka:http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30250188 wygląda jakby była z innego świata, stąd ta ostrożność... Ja wymiękam... Mi właśnie taka matryca jest potrzebna jak cholera bo żeruję na detalach i fakturze obiektu, na cropie z oryginału i kolorach.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

A czy próbowaliście może podpinać szkła na m42? Mam przejściówkę, która działa bez problemu z 300d i z 40d, a do 5dmk2 nie daje się podpiąć. Mimo że była kupowana jako m42 -> Canon EF. Ale przy próbie wpięcia nie da się jej do końca docisnąć, zawsze jest luz z prawej lub z lewej strony, przez co nie ma możliwości przekręcenia. Dziwna sprawa.

Zdrówka!
    Sławek
    5d mk2, 24 f/1,4 L II, 70-200 L f/4 IS, 50 1.8, 580EX II, trochę m42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
    Wszystko jest pięknie, Panowie. Jest w czym wybierać - oby mieć szmal, czego wszystkim życzę na Nowy Rok
    Ogólnie jestem ostrożny co do super genialnych sampli z sieci, często są podrasowane i używane na forach internetowych jako PR. Sample Kubamana udowadniają ,że jest git. Ale już np. ta fotka:http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30250188 wygląda jakby była z innego świata, stąd ta ostrożność... Ja wymiękam... Mi właśnie taka matryca jest potrzebna jak cholera bo żeruję na detalach i fakturze obiektu, na cropie z oryginału i kolorach.
    BTW:Czy duża jest przewaga waszym zdaniem w obrazowaniu 16-35 nad 17-40?
    O tym chciałem wspomnieć, fora do szeptany marketing, pseudo blogi, sponsorowani fotografowie, podkręcone foty (również bez EXIF-ów), ludzie od PR, trzeba patrzeć na to z dystansem, zawsze tak robię.
    Nie dajmy się zwariować
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Kuba, dzięki za głos rozsądku w wątku pełnym niezdrowych emocji. Mnie Twoje zdjęcia przekonują, że jest to bardzo dobra puszka i że warto ją mieć.
    Na tym forum jest niestety niezdrowa sytuacja polegająca na tym, że najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy danego sprzętu nigdy nie mieli w rękach. Proszę więc ich wszystkich o nie wyciąganie pochopnych wniosków, nie wydaje mi się, żeby canon przy prezentacji nowej 5-ki strzelił jakąś gafę. Za dużo ma do stracenia. Moim zdaniem warto dopłacić różnicę w cenie do 5D mk2 w stosunku do starek 5-ki i wkrótce sam zamierzam tę puszkę kupić.
    Wielkie dzięki dla kolegów, którzy mają już ten aparat i w jasny sposób prezentują jego możliwości - chwała Wam za to. A reszta niech się 3 razy zastanowi co pisze, bo później czyta to setki ludzi i powiela w innych wątkach.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 09-12-2008 o 16:19
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 12 z 410 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów