Strona 115 z 366 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165215 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 141 do 1 150 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Tylko o tym, że spośród krytykujących 15% wie o czym mówi, 10% ma z tym jakieś doświadczenie osobiste, 5% widzi różnicę, 3% ma potrzebę jej wykorzystania, a 1% potrafi ją wykorzystać.
    Statystyki są podobne jeśli chodzi o ludzi, którzy ten AF chwalą. Według moich obliczeń również nie więcej jak 15% wie o czym mówi. 10% ma doświadczenia w stylu "dużo lepiej niż w 350D którego poprzednio używałem". 5% widzi różnicę na korzyść 5D2 w porównaniu do 5D i nie przeszkadza im fakt, że producent aparatu w white papers potwierdził, że to jest ten sam układ co w poprzednim modelu. 3% twierdzi, że nie można się wypowiadać jak się nie widziało, a 1% twierdzi, że jest lepiej, bo to tak.

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

nie ma rzeczy idealnych... jak się mówi w środowisku rowerowym "nie XTRy napędzają rowery" tak samo w fotografii jak masz aparat za xxxxxx zł to nie znaczy ze zrobisz lepsze zdjecia fakt faktem jest przyjemniej 5DmkII fotografuje krótko ale możliwości tego aparatu są naprawdę DUŻE ! nie jest dla mnie argumentem jak ktoś pisze ze na fuchach ślubnych to aparat nie daje rady to sprzęt nie tylko do tego mniej narzekania (to chyba wrodzone u Polaków gdzie nie byłem zawsze psioczyli ) więcej udanych zdjęć czego i wam i sobie życzę

Domyślnie

Kuba to sorki, zwracam honor - moze dlatego, ze nie sfotografowalem nigdy ptaka
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    Kuba to sorki, zwracam honor - moze dlatego, ze nie sfotografowalem nigdy ptaka
    ja ostatnio chciałem dzięcioła ale mi spierd...... wole rzeczy statyczne ludzie są wyjątkiem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Za wyjątkiem zdjęć z wężykiem i studia,95 procent zdjęć robię rozdzielając pomiar odległości od pomiaru światła . Jeśli aparat ma tą opcję to korzystanie z niej jest przyjemnoscią ,a oglądanie potem zdjęć drugą frajdą :smile:

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

wystarczy rowniez podpiac szybsze szklo typu 70-200L albo 85usm 17-40i przwaga konkurencji niknie w oczach. Pozostaja tylko shutter lagi odczuwalnie dluzsze niz w d700, niestety. testowalem af d700 w boju i pisze jescze raz: jest lepiej, tyle ze nie az tak jak sie spodziewalem... boczne punkty nie sa (+) tak samo jak w 5dmkii....
    Co do magii... to pisze moje spostrzezenia uzytkowujac rownoczesnie mki i mkii na sporej ilosci elek....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    wystarczy rowniez podpiac szybsze szklo typu 70-200L albo 85usm 17-40i przwaga konkurencji niknie w oczach.
    Z tej wypowiedzi wynika, że bardzo wiele zależy od szkła. Aby porównanie takie miało sens, trzeba by przetestować porównywalne ze sobą pod względem szybkości AF szkła. Zakładam, że nie mówimy tutaj o sytuacji, gdy pod np. D3/D700 podepniemy wolne i leciwe szkło śrubokrętowe, a pod 5DmkII szybkie i się to jakoś wyrównuje... A nawet jeśli sytuacja na nowych i szybkich szkłach jest porównywalna, a na tych wolniejszych wychodzi przewaga konkurencji - to i tak jest to konkretna przewaga, a nie znak równości.

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Co do magii... to pisze moje spostrzezenia uzytkowujac rownoczesnie mki i mkii na sporej ilosci elek....
    Chodziło mi bardziej o głosy, że w 5DmkI według niektórych, nie ma żadnych problemów z AF i wszystkie z tym związane historie, to bzdury wyssane z palca.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NicK Zobacz posta
    Z tej wypowiedzi wynika, że bardzo wiele zależy od szkła. Aby porównanie takie miało sens, trzeba by przetestować porównywalne ze sobą pod względem szybkości AF szkła. Zakładam, że nie mówimy tutaj o sytuacji, gdy pod np. D3/D700 podepniemy wolne i leciwe szkło śrubokrętowe, a pod 5DmkII szybkie i się to jakoś wyrównuje... A nawet jeśli sytuacja na nowych i szybkich szkłach jest porównywalna, a na tych wolniejszych wychodzi przewaga konkurencji - to i tak jest to konkretna przewaga, a nie znak równości.

Chodziło mi bardziej o głosy, że w 5DmkI według niektórych, nie ma żadnych problemów z AF i wszystkie z tym związane historie, to bzdury wyssane z palca.

Ja bardzo czesto pisalem i krytykowalem AF piatek. Stad moje proby nikonami (d700), ktore jak napisalem MAJA lepszy AF od mki i mkii (od 40d juz niekoniecznie). Suma sumarum zostalem w C ale dla innych rzeczy.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Krótki wpis na blogu u Rona Purdy

http://www.afashionshooter.com/2009/...n-5d2-so-long/
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tylko że dla mnie (i pewnie nie tylko dla mnie) dużo bardziej wiarygodni są Ci, którzy tę puszkę posiadają od tych którzy przeczytali white papers albo testy w sieci 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 115 z 366 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165215 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów