Tak właściwie to wszystkie trzy dają świetny obraz ale 5DMkII daje najostrzejszy. A niby matryca ta sama co w 1Ds. Myślę że zastosowali łagodniejszy filtr AA. Każda z tych puszek jest rewelacja tak naprawdę.
Oczywiście D3 i D700 teżNajważniejsze to że wszystkie są FF.
Jedną z nich nawet udało mi się nabyć 2 dni temu![]()
5D EOS50 G9 580EXII
Ten test jakości obrazu i szumu mnie rozwalił
http://www.diglloyd.com/diglloyd/fre...cks/index.html
podobno w tym roku Nikon D800 ma mieć matryce z tego Nikona D3x, więc jeśli tak będzie. Sprzedaje 5D II. Wgrywałem do 5D II nowe firmware, nadal sporo szumi na niskich czułościach i są pasy pionowe w ciemnych miejscach![]()
Ostatnio edytowane przez Fotoman ; 23-01-2009 o 18:46
5D mark II + 24-105 f/4 IS USM L
jesli w fotografii interesowal by mnie tylko brak szumow na fotkach to z pewnoscia jest to ciekawa informacja. Ale mnie chyba bardziej kreci ta cala reszta, dlatego wole jednak canona
jarek
Jacek, mam wrazenie ze wszystkie posty na forum nabiles w tym watkuKupiles marka II ?
ps: Nikon jest chodzi o rok 2008 tak namieszał na rynku puszek ze bardziej sie chyba nie dalo. Zdecydowanie ma lepsza oferte jak Canon. O dziwo![]()
Ostatnio edytowane przez banan82 ; 23-01-2009 o 19:24
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Tak praktycznie tylko w tym wątku się udzielam
Faktycznie Nikon zrobił kawał dobrej roboty ale Canon też
Niech rywalizują z korzyścią dla konsumenta. Mam nadzieję :P
Kupiłem 5D i jestem bardzo zadowolony
MarkII jest na razie zbyt drogi a ja nie zajmuję się fotografią zawodowo jest to tylko jedno z moich hobby
Zostałem magikiem![]()
Moje pierwsze magiczne zdjęcie ;P
Ostatnio edytowane przez jacek220 ; 23-01-2009 o 20:23
5D EOS50 G9 580EXII
no tak wiele sie dzieje na rynku i mam nadzieje ze ceny tez kiedys pojda w dolfajne te twoje magiczne zdjecie
![]()
swoja droga jak tak dalej pojdzie to niedlugo w zerowych ciemnosciach foty beda wychodzily z reki bez stabilizacji z akceptowalnymi szumami![]()
Canon FF
kolega wyszedl z zalozenie ze wielkiej(zadnej) roznicy nie ma wszak wkleil fotke a nie film![]()
A czyż nie napisałem o 5DMarkII (że jest dla mnie za drogi na razie)
A dwa posty wyżej że jest najostrzejszy ze wszystkich puszek FF
Nie mogłem się powstrzymać i pochwaliłem się zakupem
Dzisiaj się wgryzłem w menu...
Włączyłem ustawianie ostrości przez wciśnięcie AE Lock * Spust tylko blokuje ekspozycję i wyzwala migawkę. Więc wyzwalam migawkę kiedy ja chcę a nie kiedy aparat złapie ostrość. Świetna funkcja, w 5D MarkII jest do tego przycisk AF On Pogrubiłem żeby nie było że nie o MkII
Wszyscy Ci którzy narzekają na AF powinni ją uruchomić a życie stanie się prostsze...
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez jacek220 ; 23-01-2009 o 21:48
5D EOS50 G9 580EXII