Strona 104 z 410 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Ja mam bardzo krytyczną uwagę co do oprogramowania mk2 ... detekcja twarzy w czasie filmowania zacna rzecz ostrość łapie spokojnie można kręcić ale rodzinka nie lata mi po kadrze za to pies lata i to bardzo a że pies mordę ma nieludzką to detekcja nie działa .. apel co Canona wprowadzić detekcje psiej mordy bardzo się przyda ...
    naloz psu ludzka maskę na morde a potem w psie zdejmij, aa sorry do filmów psa sie nie używa

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

to ja teraz wiem czemu mój detektor twarzy nie podąża za teściową

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja jestem użytkownikiem obydwu, ale nie potrafię odpowiedzieć na tego typu pytanie. No chyba, że mi napiszesz, jak zmierzyć tę magię.
    Ja bym brał pod uwagę indywidualny odbiór. Powiem tak zdjęcia z 5D, których naglądałem się mnóstwo, zarówno na monitorze, jak i na papierze zwłaszcza w połaczeniu ze stałkami, robiły na mnie duże wrażenie i stąd przymierzam się do zakupu którejś piatki. Ale, i tu jest problem. Zdjęcia z 5D mk2 coś nie trafiają do mnie. Już nie te kolory, nie ta plastyk, są takie mniej analogowe. Nie wiem ale mam mieszane uczucia, CO O TYM SĄDZICIE?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartinF Zobacz posta
    ... są takie mniej analogowe.
    Widocznie matryca w 5d2 jest bardziej cyfrowa...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Ja bym brał pod uwagę indywidualny odbiór. Powiem tak zdjęcia z 5D, których naglądałem się mnóstwo, zarówno na monitorze, jak i na papierze zwłaszcza w połaczeniu ze stałkami, robiły na mnie duże wrażenie i stąd przymierzam się do zakupu którejś piatki. Ale, i tu jest problem. Zdjęcia z 5D mk2 coś nie trafiają do mnie. Już nie te kolory, nie ta plastyk, są takie mniej analogowe. Nie wiem ale mam mieszane uczucia, CO O TYM SĄDZICIE?
    wiesz... też miałem przez rok 5D, a teraz od 1,5 miesiąca mam mk2.... to o czym piszesz, to są imponderabilia...
    Moim zdaniem to jest taka sama sytuacja jak w różnica w obrazowaniu pomiędzy 24-105, a 24-70; niby to samo, niby też L-ka, a odczucia są inne...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie sądzicie, że zdjęc z 5d MK II jest po prostu MAŁO, bo jak na razie mizernie z dostawami ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Po 1: te zdjęcia były robione w 2006 roku, więc Jurek na bank nie miał wtedy D3 ani żadnego innego wysokoczułego Nikona
    To są stare gnioty ze św. Anki robione albo S3, albo S5. Szczerze mówiąc, stawianie tych zdjęć za wzór czegokolwiek to lekkie przegięcie. Idę o zakład, że nawet Jurek się ich wstydzi.

Co do ceimnych kościołów, to tu jest ciemniejszy i zdecydowanie trudniejszy:
    zdjęcie
    A ja mam pytanie do uzytkowników mk2, która z piątek (stara czy nowa) ma lepszą jakość obrazowania do iso 800- chodzi o plastykę, kolory - czyli magię pełniej klatki?
    Magikiem nie jestem, a królik chyba nie mieści się do żadnego z nich.

Za to w kwestiach, do których aparat został stworzony to ciężko coś powiedzieć po miesiącu używania. Plastyka obrazu będzie pewnie identyczna, krzyki o kolorach uskuteczniają ci, którzy aparatu w łapach nie mieli.
    O coś jeszcze pytałeś? :-D
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 19-01-2009 o 16:17
    Jarek

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

S3. Pamiętam ten czas. Jurek mi kalibrował matrycę w notebooku ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Panowie wrzućcie troszkę jeszcze sampli z 5dmkII zróbcie jakieś testy, zachęcajcie.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    To są stare gnioty ze św. Anki robione albo S3, albo S5. Szczerze mówiąc, stawianie tych zdjęć za wzór czegokolwiek to lekkie przegięcie. Idę o zakład, że nawet Jurek się ich wstydzi.
    :-D
    Stare,to pewnie nawet przeterminowane! w dodatku gnioty ?
    Chyba jednak się nie wstydzi bo jedno ma nawet na swojej stronce w banerze
    Kiedyś zaszalałem i cały kościół zrobiłem 85tką na pełnej dziurze a potem dostałem po uszach od mamusi pana młodego że takie zdjęcia gdzie prawie wszystko jest rozmazane to robią wszyscy a ona by chciała takie, żeby było widać widać gdzie one były zrobione.
    Myślę że coś w tym jest. W fotoreportażu powinny się chyba znaleźć również zdjęcia które pokazują trochę więcej.
    Ja tych zdjęć bym się na pewno nie wstydził ale cóż, o gustach się nie dyskutuje.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 19-01-2009 o 20:46

Strona 104 z 410 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów