Strona 102 z 410 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
    No i kolejne pytanko: czy ktoś może opisać wrażenia z EF 85mm f/1.8 z 5d2? Widziałem dziś kilka zdjęć tego duetu i mnie rozwaliło...
    Ja jak podpialem to tez mnie rozwalilo , na tyle ze wymieniam na f/1.2
    jarek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hehe, źle w sumie się wyraziłem. Jasne że to kiepskie szkło ale ostatnio do niego wróciłem ze względu na światło bo 17-40 mnie zmasakrował psychicznie swoim f.4. No i nie napisałem że w planach mam 35 f/1.4... Nie no w sumie to mi łeb pęka już tak bym na wszystkim chciał przyoszczędzić...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
    Hehe, źle w sumie się wyraziłem. Jasne że to kiepskie szkło ...
    No nie to mialem na mysli. To znakomite szklo ale przy jakosci obrazowania jaka daje markII elka da mi wieksza przyjemnosc
    jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Canonierzy kombinują jak poprawić autofokus a na forum nikona kombinują jak sprawić żeby d700 dawało takie kolory jak 5d
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...1&postcount=45
    Ponoć nawet jakieś emulatory powstają.
    Nikon zrobił ostatnio ogromne postępy, trzeba mieć tylko nadzieje i trzymać kciuki za Nikona aby nie zwalniał tępa, Silny Nikon to jedyna nadzieja na to że 5D Mk III będzie miał w końcu AF z prawdziwego zdarzenia.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Pytasz czy obiektyw za 0,3 k nie będzie za słaby w aparacie za 8k? Hmmm...
    A co szkle za 300PLN zabrania byc dobrym? Mnie 1,4 nie przekonuje, 1,8 jest dla mnie wystarczajaco ostry od pelnej dziury a i tak najczesciej uzywam go przy ok 2,8

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Też gorąco kibicuje nikonowi chociaż sam używam Canona. Ale nie ma co popadać w paranoje nawet starymi nikośami z przed kilku lat goście zobią takie fotki że szczęka opada.
    http://www.foto.forumslubne.pl/viewt...r=asc&start=15
    Jak zobaczyłem fotki,,ABPC,, to pochyliłem czoło !!!
    Tak że panowie... chyba nie ma co narzekać na sprzęt tylko poprawić warsztat.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 19-01-2009 o 12:28

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    A co szkle za 300PLN zabrania byc dobrym? Mnie 1,4 nie przekonuje, 1,8 jest dla mnie wystarczajaco ostry od pelnej dziury a i tak najczesciej uzywam go przy ok 2,8
    Oczywiście nic. To bardzo fajne szkło, ale jego fajność polega na stosunku jakości do ceny. Jest fajne, bo może sobie na nie pozwolić każdy komu kitowy obiektyw przestał wystarczać i chciałby spróbować popracować stałką. I na tym jego fajność się kończy. Masakrycznie wolny i mylny AF, ohydny bokech taka sobie plastyka, marna konstrukcja. 50 1,4 to nie tylko światło, ten obiektyw jakością zdjęć nie ustępuje Lce, co można zobaczyć na tym forum. 50/1.8 do 5D to jak by subaru imprezę na gaz przerobić. Ale to tylko moje skromne zdanie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Silny Nikon to jedyna nadzieja na to że 5D Mk III będzie miał w końcu AF z prawdziwego zdarzenia.

Pozdrawiam
    dokładnie tak

Ostatnio zastanawiałem się, że obecność sony alpha 900 też nie jest bez znaczenia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Jak zobaczyłem fotki,,ABPC,, to pochyliłem czoło !!!
    Tak że panowie... chyba nie ma co narzekać na sprzęt tylko poprawić warsztat.
    O których konkretnie fotkach piszesz ??
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Tych z ciemnego kościoła .
    Na pewno nie były robione super jasnym obiektywem bo to widać po głębi ostrości, więc pozostają długie czasy ale wtedy coś powinno ,,drgność,, a tu nic ? wszystko ostre.

Strona 102 z 410 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów