Hehe, źle w sumie się wyraziłem. Jasne że to kiepskie szkło ale ostatnio do niego wróciłem ze względu na światło bo 17-40 mnie zmasakrował psychicznie swoim f.4. No i nie napisałem że w planach mam 35 f/1.4... Nie no w sumie to mi łeb pęka już tak bym na wszystkim chciał przyoszczędzić...
Też gorąco kibicuje nikonowi chociaż sam używam Canona. Ale nie ma co popadać w paranoje nawet starymi nikośami z przed kilku lat goście zobią takie fotki że szczęka opada.
http://www.foto.forumslubne.pl/viewt...r=asc&start=15
Jak zobaczyłem fotki,,ABPC,, to pochyliłem czoło !!!
Tak że panowie... chyba nie ma co narzekać na sprzęt tylko poprawić warsztat.
Ostatnio edytowane przez Sławek ; 19-01-2009 o 12:28
Oczywiście nic. To bardzo fajne szkło, ale jego fajność polega na stosunku jakości do ceny. Jest fajne, bo może sobie na nie pozwolić każdy komu kitowy obiektyw przestał wystarczać i chciałby spróbować popracować stałką. I na tym jego fajność się kończy. Masakrycznie wolny i mylny AF, ohydny bokech taka sobie plastyka, marna konstrukcja. 50 1,4 to nie tylko światło, ten obiektyw jakością zdjęć nie ustępuje Lce, co można zobaczyć na tym forum. 50/1.8 do 5D to jak by subaru imprezę na gaz przerobić. Ale to tylko moje skromne zdanie.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Tych z ciemnego kościoła .
Na pewno nie były robione super jasnym obiektywem bo to widać po głębi ostrości, więc pozostają długie czasy ale wtedy coś powinno ,,drgność,, a tu nic ? wszystko ostre.