-
Kubamanie, nie przeczytałeś uważnie o czym mowa. Chodzi o krótką ogniskową i macro. Np ta 50mm albo może i 24 TS-E. Pytanie jak w warunkach małego studio sfotografować płaski duży obiekt (np. obraz) tak żeby był w całości ostry?
Tu nie chodzi o powiększenie ale o płaszczyznę ostrości. Nikon ma np. 60mm micro f/2.8. - fajne szkło. My mamy 50mm f/2.8 - trochę inna generacja.
Swoją drogą ciekawe jak będzie pracował Live View + ostrość przez kontrast w mkII ze szkłami TS-E?
Sławek - chyba Ci chodzi o profile podczas wywoływania NEF w LR - ustawianie kolorystyki w stylu D3 czy 5d itp. O ile to zabawa to... z naszej strony dorobienie sobie brakujących 40 brakujących pól AF już takie wesołe nie jest. Sorry, ale ostatnio poprzeglądałem sporo zdjęć z N i C i muszę powiedzieć że wybór FF cholernie trudny. D700 i 5dmkII to tak dobre puszki że trzeba bardzo konkretnie wiedzieć czego się chce żeby podjąć świadomą decyzję (bez emocji). Jeszcze dwa tygodnie temu prawie zamówiłem D700, teraz jestem bardzej w stronę mkII... no i pokornie czekam na spadek cen obydwu
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów