Strona 31 z 32 PierwszyPierwszy ... 2129303132 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 311

Wątek: [Bydgoszcz] Plener?

Domyślnie

Venomer - ja prowadzę dla większej ilości osób. Tyle (1-2) to mi brakuje do zamknięcia listy. Przy czym ja nie uczę konkretnego rodzaju fotografii, a po prostu uczę pracy w studio i to bardzo dokładnie. Przypuszczam że też byś się dużo dowiedział. Sytuacja jest dość dziwna, bo ty uczysz tego co powinno się uczyć na drugim etapie, pewnej specjalizacji. Z moich obserwacji wynika, że ludzie w ogóle nie znają studia, więc ze specjalizacją dałem sobie spokój.

Dziś środa, na spotkaniu fotokujaw było mało osób (cztery), za to połowa była z canona
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Oj wiem, że podstawa oświetlenia studyjnego to klucz. Ja natomiast kieruje swoje ogłoszenie do bardziej konkretnej grupy, rzekłbym ukierunkowanej. Poza Tym nie lubię spędu na takich spotkaniach. I jak będzie trzeba to wytłumaczę i poprowadzę za rękę. Bo jest czas dla wszystkich.

Kurczę mam smak na te spotkanie z fotokujawiakami. Choć sam nie jestem rodzimym kuj-pomorszczaninem :P
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

udalo mi sie dotrzec raz w przerwie Swiateczno/Sylwestrowej (na spotkanie fotokujaw) przy okazji wizyty w Bydgoszczy - polecam b. fajna atmosfera i fajni ludzie; przy okazji warsztaty u Jacka tez moge z czystym sumieniem polecic - 5h w studio i wiedza, do ktorej sam dochodzil bym pewnie z rok
    pozdr
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    ...Ja natomiast kieruje swoje ogłoszenie do bardziej konkretnej grupy, rzekłbym ukierunkowanej.
    Sęk w tym, że żeby iść dalej powinni mieć jakies podstawy. Wg mnie na warsztatach ludzie sobie robią zdjęcia, nawet i fajne, ale będą mieli problem by za chwilę zrobić cos po swojemu, inaczej. Bo nie wiedzą dlaczego światło jest takie, a nie inne, nie wiedza jakimi zasadami sie to kieruje. Dlatego ja zawsze radze - pierw kurs, potem warsztaty i to kilkukrotne.

. Poza Tym nie lubię spędu na takich spotkaniach. I jak będzie trzeba to wytłumaczę i poprowadzę za rękę. Bo jest czas dla wszystkich.
    Warsztaty robię dla 2-3 osób (aktowe dla 2), kurs w Bydzi dla około 5, ale trwa 2 dni. Każdy dowie się tego czego chce, nie są to spędy. Spędy (całkiem sympatyczne) sa w Warszawie czy Katowicach, jak robię je wyjazdowo.

.Kurczę mam smak na te spotkanie z fotokujawiakami. Choć sam nie jestem rodzimym kuj-pomorszczaninem :P
    Zapraszam co środę

Cytat Zamieszczone przez czarny1999 Zobacz posta
    udalo mi sie dotrzec raz w przerwie Swiateczno/Sylwestrowej (na spotkanie fotokujaw) przy okazji wizyty w Bydgoszczy - polecam b. fajna atmosfera i fajni ludzie;
    cieszę się, że ci się podobało. Kolejne, pierwsze spotkanie w tym roku nie było najszczęsliwsze, bo klub był zamkniety
    Cytat Zamieszczone przez czarny1999 Zobacz posta
    ..przy okazji warsztaty u Jacka tez moge z czystym sumieniem polecic - 5h w studio i wiedza, do ktorej sam dochodzil bym pewnie z rok
    Nie wiem co napisać, bo tam liznąłes może z 10% tego co na kursie. Poznałeś ze 3-4 ustawienia świateł, z małymi modyfikacjami. Może to była jakaś zachęta do tego by dalej działac w studiu
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-01-2010 o 01:46

Domyślnie

Informuję, że spotkania fotokujaw się przeniosły ponownie do 7Days Pub na ul. Chodkiewicza i odbywają się w każdą 2-gą i 4-tą środę miesiąca, o godzinie 19.00 Przeważnie pogaduchy trwają do 21.00. Teraz rozplanowujemy sobie plenery na wiosnę - lato, bo jest sporo imprez, część ogólnoforumowa, część nasza fotokujaw i cześć małych prywatnych inicjatyw dla paru osób. Ciężko co niektórym znaleźć wolny weekend
    Zapraszam :-D

Domyślnie

Coś martwy ten wątek.
    Zapraszam na wystawę grupy Fotokujawy, wernisaż w piątek o godzinie 18, wstęp wolny, oczywiście.

http://muzeumfoto.byd.pl/?p=1412

Domyślnie

Tym razem zaproszę na plener
    Za miesiąc, przełom września i października organizujemy sobie plener (z kilkoma modelkami) nad Zalewem Koronowskim. Będą ludziska ze wszystkich systemów (będą nawet średnioformatowce).
    Więcej szczegółów na sąsiednim forum nikona,
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=155993
    uprzedzam by to czytać trzeba być zalogowanym, czyli trzeba się zarejestrować. Jeśli nie przystąpicie do grupy fotokujawy, a jesteście zainteresowani plenerem piszcie tu do mnie na PW.

Domyślnie Odp: [Bydgoszcz] Plener?

Tak przeglądam forum i dziś to znalazłem. Czy jest ktoś Chętny napisać mi na PW , gdzie Bydgoszczy jest dobry plener?

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Na zaprzyjaźnionym forum Nikona, znajduje się grupa regionalna Fotokujawy - zrzeszająca nie tylko kolegów nikoniarzy. Jeśli nie chcesz się logowć na nikoniarzy, poszukaj Fotokujawy na FB
    Pozdrawiam Rysiek

Ostatnio coś nas zamroziło w działaniach. Trzeba to zmienić. Najlepiej samemu rzucić hasło, coś zapropnować - zapewne parę osób będzie chętnych.

Strona 31 z 32 PierwszyPierwszy ... 2129303132 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów