Strona 117 z 138 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Klimat miejsca pokazany miodnie ... aż kusi by tam się wyrwać. Można by się doszukiwać pierdółek typu horyzont pod górkę (ujęcie z kobietą w fioletowej sukience) no ale po co .

Trochę roboty to pewnie zajęło. Tak z ciekawości ile GB pamięci zużyłeś przy kręceniu?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Swietny film
    Widac (od 05:20) ze i TWIXTOR swoje łapki maczał w obrobce

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Król Maroko powinien kupić od Ciebie ten film i używać jako wabika dla turystów. Bardzo ładnie zrobiony, chociaż gdybym to ja pisał tekst komentarza, na pewno unikałbym słów typu "********e". Nie, ze jestem jakiś pruderyjny. Ale na pewnym poziomie komunikacji, już chyba nie wypada wplatać "rynsztoka".
    Chętnie dowiem się czegoś nt. technicznej strony obróbki materiału, jeśli to nie jest oczywiście tajemnica artysty
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

rabek
    Guest

Domyślnie

Gratulacje - naprawdę ciekawa opowieść! Czy montowałeś?

Cytat Zamieszczone przez ibka Zobacz posta

Film (a raczej 5 filmów w jednym) z kilkudniowej wyprawy do Maroko w całości nakręcony 5D mark II.

Obiektywy, jakie użyłem:
    - Canon 24-105 L
    - Sigma 12-24 DG HSM

Do tego filtry połówkowe Cookin, samodzielnie zrobione dolly i statyw Slik Pro 330 DX.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Fakt zdjęcia ładne, ale komentarz to bym poddał modyfikacji. Język budowlańców nie pasuje do krajobrazów Maroka

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Mnie także filmik podoba się bardzo. Podpisuję się też pod pytaniami powyżej i jedna uwagaopraw tytuł bo "śladama" to bardziej po arabsku niż polsku. ( Chyba że to zabieg celowy ) (Na samym filmie już jest O.K.)

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Dobra robota ten film z Maroka. W końcu pokazał ktoś film w którym się coś dzieje i jest jakaś opowieść.
    Mnie się komentarz podoba mimo, że do młodzieży się już nie zaliczam.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    do młodzieży się już nie zaliczam.
    a do budowlańców? BP, NMSP

A film mi się podoba - akcja, montaż, "jakość", muzyka.. i tak jak inni jestem ciekaw technikaliów
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

chyba autor filmu techniczne aspekty swojego dzieła zostawi dla siebie
    Canon FF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hej, dzięki za wszystkie komentarze.

Do montażu użyłem Final Cut Pro. Gradacja kolorów za pomocą Magic Bullet Looks. Faktycznie - do zwolnień wykorzystałem plugin Twixtor.

Źródłowego materiału było ze 100 GB.

Pierwsza wersja komentarza lektorskiego była bardziej ułożona, ale zmieniłem ją aby zerwać konwencję zbyt poważnego filmu. Nadal nie wiem czy słusznie

Niestety nie trzymałem migawki na szybkości 1/50 sekundy co przy silnym słońcu bez filtrów ND było niemożliwe. Obecnie jestem w Norwegii i zbieram materiał do kolejnego filmu. Tym razem na wyposażeniu mam już filtry ND i przekonam się, czy rzeczywiście wpływa to mocno na odbiór filmu.

Strona 117 z 138 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów