Strona 111 z 138 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 101 do 1 110 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W czym "montowane"? Jak wyrenderowane?

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez droog Zobacz posta
    Pinto, bzdury to Ty piszesz. jak zrobię rawa to zajmuje 25mb, jak chce komus wyslac albo wrzucic do galerii w internecie robie jpg ktory zajmuje 200kb - ogladac sie da i wielkosc wystarczajaca bo po co szerokosc ponad 5000px jak wystarczy 900 ?

Micles - mam pytanie, bo widzę, że jesteś beiżący w tych sprawach.
    Nakręciłem próbnie film, wszystko cacy, z tym, że po uploadzie na vimeo przybrały się proporcję 4:3.. na dysku mam w prawidłowych propocjach - chyba vimeo coś pochrzaniło?

link:
    no ale masz rozdziałke 1440x1080 wiec ewidentnie kwadrat vimeo nic nie pochrzanilo
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Coś już napisał Awatar droog
    Miasto
    kraków

Domyślnie

robiłem w sony vegas wg ustawień, które Micles podesłałeś gdzieś w wątku odnośnie kompresji. plik wyjściowy .wmv, odtwarzając ten sam film z dysku np w allplayer czy QT - wyświetla się prawidłowo, dopiero po uploadzie na vimeo są złe proporcje
    WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nawiązując do tematu - jakich używacie bitratów przy konwersji do 720 w x.264 ? A kolejne - czy ktoś z używa magic lantern ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i jeszcze - jakiego softu (najlepiej free) używacie do montażu. Myślę tutaj o prostych trimach i łączeniu.
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 02-06-2010 o 09:03 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

droog ----> Sprawdziłem Twój filmik. Masz źle ustawiony aspect ratio. Wyrenderuj go jeszcze raz z AR 16:9.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez droog Zobacz posta
    robiłem w sony vegas wg ustawień, które Micles podesłałeś gdzieś w wątku odnośnie kompresji. plik wyjściowy .wmv, odtwarzając ten sam film z dysku np w allplayer czy QT - wyświetla się prawidłowo, dopiero po uploadzie na vimeo są złe proporcje
    Zwróć szczególną uwagę na to, by w rozdzielczości było 1920x1080, pixel aspect ratio 1.0
    Wtedy powinno być dobrze.

Miasto
    kraków

Domyślnie

macie może jakiś prosty poradnik tłumaczący jak to wszystko skumać w sony vegas?

nie czaje jednej rzeczy, chce skleić 3 krótkie filmiki, które w sumie trwają 50 sekund i cholera niby ma mi sie to renderowac 3 godziny ?

jezeli chodzi o wlasciwosci filmu to korzystam z opcji "match media settings" a przy renderze wybieram wmv, bez wzgledu na jakosc czas sugerowany to kilka godzin :/
    WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Miasto
    kraków

Domyślnie

dobra, nieważne już - szkoda, że się nie da usunąć postu, pozdro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Tak krótki klip to renderuje się w parę chwil.

W sieci powinieneś znaleść poradnik do Vegasa. Na youtube masz tutoriale, albo kupić sobie tutaj http://strefakursow.pl/katalog-kursow/wideo.html

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Tak krótki klip to renderuje się w parę chwil.
    Ja z tego co pamiętam to przy renderze tego mojego clipu ze Smooth Festival (po 3 efekty nałożone na każdy clip + proste fade'y) miałem ratio 50:1 (1min filmu = 50min renderingu). Niestety, rekompresja do różnych od siebie formatów trochę czasu komputerowi zajmuje i trzeba się z tym pogodzić. Jedyne co można robić, by przyspieszyć sobie pracę, to po zmontowaniu renderować do tego samego kodeka, co klipy źródłowe - wtedy tam gdzie nie ma efektów powinno lecieć bardzo szybko (tyle ile uciągnie dysk twardy). Wtedy taki wyrenderowany film można sobie obejrzeć w celu poszukania błędów, a jak takowych się nie znajdzie, to dopiero przekompresować do jakiejś lżejszej postaci.

Strona 111 z 138 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów