Strona 108 z 138 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Coś już napisał Awatar SergioM
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    spoko te mocowanie do szyby jest w miarę pewne ?? jak by mi odpadła moja piątka i łomotnęła o asfalt zabeczałbym się
    sam przetestowałem do 160km/h i trzymało bez problemów bez znaku popuszczania (pompka ma czerwona linie i wysuwa się powoli kiedy popuszcza ale powinno się trzymać z kilka godzin) jak nagrywam przez okno to nie problem dopompować od czasu do czasu żeby być pewnym i mięć pasek od aparatu na szyi
    EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
    PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
    SergioM

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Jak sobie to obejrzałem teraz i porównałem do tego co dzisiaj ludzie krecą "piątką" na vimeo.com to pomyślałem sobie, że filmowcy dzielą się na:
    1.profesjonaliści
    2. półprofesjonaliści
    3. amatorzy
    4. ripek

Ripek bez urazy oczywiście, trochę humoru nie zaszkodzi :-)
    Trochę to durne porównywać profesjonalne przemyślane produkcje z kilkuminutowym obcowaniem z przedprodukcyjnym sprzętem który przywiózł przedstawiciel Canona aby zrobić krótki TECHNICZNY test...

Albo cię kolego przyćmiło albo chcesz na siłę mnie wyśmiać - nie wiem tylko co cie boli w takim razie...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

ripek olej go. te typy tak mają

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Albo cię kolego przyćmiło albo chcesz na siłę mnie wyśmiać - nie wiem tylko co cie boli w takim razie...
    Zdecydowanie kolega Shadow zbyt poważnie bierze do oceny czyjeś zabawy z aparatem. Odpuść .

BTW: z 85-ktą daje radę :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla szukających taniego rozwiązania follow focusowego podsuwam coś, co znalazłem buszując po necie : http://www.dfocussystem.com/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Dla szukających taniego rozwiązania follow focusowego podsuwam coś, co znalazłem buszując po necie : http://www.dfocussystem.com/
    Ja wiem czy tanie , komplet z filmu ( ale z 3 pierscieniami na obiektyw , po to też bez sensu jak ktoś ma 3 szkła ciągle to przekładać ) to koszy z dostawą ponad 1000 zł

No chyba że to jest tanio tak czy owak
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Trochę to durne porównywać profesjonalne przemyślane produkcje z kilkuminutowym obcowaniem z przedprodukcyjnym sprzętem który przywiózł przedstawiciel Canona aby zrobić krótki TECHNICZNY test...

Przecież napisałem że to taki żart, a Ty już bierzesz to do siebie. Każdy wie że testowałeś. Humorystyczne jest to że wszelkie testy trzeba brać z duuuużą poprawką bo można nieźle się przejechać co do faktycznych możliwości danego sprzętu.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    No chyba że to jest tanio tak czy owak
    Ogólnie to jest jakaś inicjatywa młodych ludzi, którzy się wkurzyli że akcesoria dSLR video są takie drogie, no i zaprojektowali własne i sprzedają "prawie jak po kosztach" Porównaj sobie ceny innych dystrybutorów i zobaczysz, że to jest tanio

Cały czas myślę o tym jakby tu sobie takie coś wystrugać DIY. Klocki lego są pewną opcją, ale za mała płynność ruchu raczej będzie, bo wszystko z plastiku i się wygina... Chyba trzeba będzie poszukać jakiegoś modelarskiego/RC, przejść się do niego z laptopem i pokazać co ma się zamiar uzyskać, może dobiorą coś ze swojego asortymentu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja już wstępnie rozrysowałem sobie , ale problem to kólka zębate , ten mechanizm.
    no comment...

Domyślnie

D|Focus to jedna z najtańszych opcji. Jakościowo odstaje sporo, jednak chyba wyboru nie ma.
    Ogólnie cały sprzęt do DSRL jest cholernie drogi i nie mogę zrozumieć dlaczego.
    Rigi z RedRock kosztują tysiące, a inne firmy też nie są o wiele lepsze.
    Póki co fajną alternatywą jest http://www.indisystem.com/
    Bardzo polecany jest ten rig http://www.indisystem.com/products/ultra_compact.
    Cena jest bardzo fajna, jakościowo też podobno super. Ludzie montują z reguły z tyłu ciężarki i śmigają.
    Ciekawym rozwiązaniem jest jest http://www.dpslider.com/. Slider, który można ustawiać pionowo, do tego jakościowo miodzio, jednak...cena.

Strona 108 z 138 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów