Fajnie to na piłce widać.
Fajnie to na piłce widać.
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Patrzac na te fotki z body majace juz nowe FW, to widze brak 30fps w zakladce. Rozumiem, ze aby zmieniac 25 na 30 bede musial przestawiac PAL na NTSC i odwrotnie?
Szkoda, ze nie mozna od razu na szybko.
Czym najlepiej przekonwertowac pliki mov?
uzywam mvo_to_avi ale po konwersji jest strata w kolorach ;(
i jest moze jakis darmowy program, ktory bezstratnie przekonwertuje 1080 na 720?? skoro nowe firmware tego nie daje to trzeba jakos inaczej kombinowac
z gory dzieki za info![]()
Hm, właśnie otworzyłem (wybrałem) plik .mov w ZoomBrowser EX (najnowszej wersji 6.5.1.15), darmowymoprogramowaniu samego Canona, z lewej wybrałem Export -> Export Movies -> Save image type = AVI (MotionJPEG) itd.
Teraz konwertuje, więc jakości (zostawiłem suwak Quality = Standard) nie ocenię, ale polecam spróbować. (Aha, teraz doczytałem pytanie, chyba można wybrać też zapis na 720 pxl, konwertuje i nie podejrzę, ale taki radiobutton zdaje się też widziałem).
P.S.
Można tam też zrobić jakieś podstawowe wycinanki przedtem, dziś już nie spróbuję, jeśli dasz radę, pochwal się :P.
Super. Tyle że MotionJPEG to trochę z d...py format.
Ostatnio edytowane przez micles ; 11-03-2010 o 09:11 Powód: Automerged Doublepost
Avidemux - wgrywamy mova i w opcjach filtry resize 1280x720p - ma sporo trybow interpolacji w dol
Any Video Converter - uzywam czesto. Na wolnych PC potrafi zrywac konwersje np. 80% i nagle koniec a potem mamy uciety film. Ale na szybkich (2 rdzenie+) bylo ok.
Darmowe.