Strona 76 z 138 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    A w 701 jest płynna regulacja oporu? I jeszcze jedno: ta sprężyna balansu zestawów do 1,5kg może do czegoś się przydać przy zamontowanym zestawie foto z dłuższym obiektywem (zakładam mocowanie statywowe obiektywu) czy to raczej gadżet?
    w zaleznosci jak mocno przykrecisz taki masz opor. ale nawet bez przykrecania opor jest dosc duzy i taki "przyjemny".
    sprezyna dziala tak, ze przeciwstawia sie sile grawitacji. wiec przy ruchach w pionie, aparat nie spada ci w przod lub w tyl. gdyby jej nie bylo to najpierw bys musial popychac aparat a pozniej go ciagnac - takze ogolnie to nie gadzet.

ja mam troche za lekki obiektyw, wiec gdy calosc wychyle w przod lub tyl to sam troche wraca. ale przy ciezszych szklach powinno byc idealnie.
    nicon D80, kanon 7D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

OK, dzięki To mi wiele wyjaśnia. Ew. widziałbyś jakieś istotne przewagi 501?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    OK, dzięki To mi wiele wyjaśnia. Ew. widziałbyś jakieś istotne przewagi 501?
    501 ma jakies 2 dodatkowe pokretła od plynnej regulacji co 1 stopien. ja w 701 reguluje sobie to 'lockiem', a ze ten 'lock' ma malutkie lozysko w sobie wiec tez poniekad jest to plynna regulacja. moze nie az tak plynna jak w 501, ale jak juz pisalem, bez jakiegokolwiek dokrecania opor jest na tyle duzy, ze mi osobiscie 'lock' sluzy tylko do blokowania ruchu w jednej plaszczyznie.
    wybralem 701 ze wzgledu na mniesza wage i rozmiary.
    przejdz sie najlepiej do sklepu i sobie zobacz ktora ci bedzie bardziej pasowala.
    nicon D80, kanon 7D

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Co do trybu 24p i 25p to jest już całkiem oficjalnie, a data to pierwsza połowa przyszłego roku (swoją drogą nie mam pojęcia dlaczego aż tak dłuuuugo), jest o tym np. na fxguide.com - http://www.fxguide.com/qt/1661/new-5...ews-from-canon

5D users will finally be able to shoot 25P and 24P with a new firmware update coming for the 5DMkII.

“We understand that EOS 5D Mark II users desire additional frame rates and we’re preparing a firmware update to allow the camera to shoot at both 24P and 25P,” said Chris Macleod, Brand Manager – EOS, Canon Australia. “The upgrade to 24P and 25P will broaden the usage scope for this popular camera to include cinema and broadcast applications, respectively.”Canon expects the firmware update to be available in the first half of 2010 and will release more details as they become available.
    Ah... no i pierwszy post na forum - Witam
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Co do trybu 24p i 25p to jest już całkiem oficjalnie, a data to pierwsza połowa przyszłego roku (swoją drogą nie mam pojęcia dlaczego aż tak dłuuuugo), jest o tym np. na fxguide.com - http://www.fxguide.com/qt/1661/new-5...ews-from-canon

Ah... no i pierwszy post na forum - Witam
    Witamy .
    Wiemy, wiemy o tym ale pierwsza połowa może też oznaczać styczeń - więc może nie tak długo. Przy czym lepiej żeby było dłużej i żeby to dopracowali, jello - w szczególności.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Witamy .
    Wiemy, wiemy o tym ale pierwsza połowa może też oznaczać styczeń - więc może nie tak długo. Przy czym lepiej żeby było dłużej i żeby to dopracowali, jello - w szczególności.
    moze tez oznaczac 14 czerwca...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    moze tez oznaczac 14 czerwca...
    Ty to potrafisz pocieszyć
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    sam mam 5d2 wiec tez sie nie cieszylem piszac ten post...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    No właśnie - optymizm wręcz kipi .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zna ktoś jakiś darmowy program do konwersji plików .mov do .avi? Próbowałem TEGO, ale obraz jest jak w zwolnionym tempie, a dźwięk normalnie...

Strona 76 z 138 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów