Strona 55 z 138 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

To ja moze jescze napisze czemu podoba mi sie film RL zeby nie bylo tylko o bokehu
    Tajemniczosc, podbita kontrastami i bokehem wlasnie. ladna stylizacja. Muzyka swietnie pasujaca. Orginalni modele ( tarz modela ( piegi) swienie podkreslona kontrastami). Wszysttko to powoduje ze odbior filmu mowi mi jedno: klasa. Dlatego chce kupic te ciuchy, chec tam byc, byc czescia tego swiata. Bez bokehu caly obraz stracilby swoj wymiar. Tlo zaczelo by rozpraszac/przeszkadzac. Ladne , niesztampowe, proste, przyjemne.

DZieki
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chlopaki, moze czas przestac sie onanizowac GO, wczesniej bylo podobnie z ISO - i po prostu pojsc robic zdjecia i filmy?

Szczerze mowiac, zaczyna mnie frustrowac czytanie watku, bo nic nowego sie nie dowiaduje o filmowaniu 5D II, a zaczynam tracic czas na linki do flimikow pokazujacych jedynie experymenty z GO, mam wrazenie od drugiej fali kupujacych to body...

Pierwsza fala jakos sie przestala udzielac - pewnie wlasni robi filmy ;-)

Bez obrazy, pozdrawiam!
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Chlopaki, moze czas przestac sie onanizowac GO, wczesniej bylo podobnie z ISO - i po prostu pojsc robic zdjecia i filmy?

Szczerze mowiac, zaczyna mnie frustrowac czytanie watku, bo nic nowego sie nie dowiaduje o filmowaniu 5D II, a zaczynam tracic czas na linki do flimikow pokazujacych jedynie experymenty z GO, mam wrazenie od drugiej fali kupujacych to body...

Pierwsza fala jakos sie przestala udzielac - pewnie wlasni robi filmy ;-)

Bez obrazy, pozdrawiam!
    to czego szukasz w tym watku?
    Dobrej fabuly?
    CZy dobrego dokumentu. Przeciez tu nie o tym.

Wydaje mi sie ze dyskusja jest jak najbardizej na temat. ba, nawet lepiej niz watkach o zdjeciach, jest mnostwo przykladow sampli itd..
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czy to normalne ze po zmianie na ten nowy soft AF przy filmowaniu nie dziala ? Dostalem na jeden dzien do pomacania nowa 5d i nie jestem zorientowany w jej temacie a grzebiac w menue nie znalazlem nic.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Czy to normalne ze po zmianie na ten nowy soft AF przy filmowaniu nie dziala ? Dostalem na jeden dzien do pomacania nowa 5d i nie jestem zorientowany w jej temacie a grzebiac w menue nie znalazlem nic.
    ale jak byś chciał żeby działał?
    Używałeś przycisku AF-on czy spustu? jak ustawiony jest AF dla trybu LV/filmów w menu aparatu?
    Ja mam nowy soft i działa tak jak Cwanon chce (a nie jak ja bym chciał ;(
    Ale za to w trybie M Auto ISO działa normalnie tzn. od 100 do 3200 płynnie chodzi..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ym momencik bo ja zielony ;]
    Generalnie czy aufofocus dziala przy filmowaniu czy poprostu nie ? i czy tak samo jest dla focenia z LV ?
    Jesli powinien dzialac to gdzie sie go wlacza , na obiektywi wiadomo ok ;].

Czy wlaczam tryb M czy Av nie ma znaczenia.Spust nic nie robi , AF-ON w trybie Av mierzy parametry , ale mi sie rozbija o ostrosc.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ok juz sie polapalem kiedy i jak dziala AF i ktorym przyciskiem , i w M i w Av dziala heh.
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 18-06-2009 o 16:50 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

W kwestii filmów z 5DmkII http://vimeo.com/5214298?pg=embed&sec=

Polecam, robi wrażenie, pokazuje co potrafi ta puszka z dobrymi szkłami w dynamicznych ujęciach jakimi niewątpliwie są sceny z jazdą na BMX.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Początki nałogu

Domyślnie

UrGuR ??

Jak na filmik o rowerach....

Nogi 1:06 są fajne i tyle.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Tak wiem, co ludzie potrafią na rowerach, bo sam uprawiałem ten sport (sprzedałem mój rower w tym tygodniu) a skończyłem z powodu kontuzji kolana. Sam umiałem mniej więcej tyle co Ci na filmie (no troche mniej) i wiem, ze ludzie potrafią o wiele, wiele trudniejsze sztuczki.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"All video and stills shot with the Canon 5D Mark II"
    http://spyder.datacolor.com/learn_vi...pydercube1.php
    Pozdrawiam!

Strona 55 z 138 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów