Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-05-2009 o 15:32
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja też przyglądałem się uważnie specyfikacji GH1. 5dm2 nie kupiłem dla filmów, ale ta możliwość oczywiście bardzo mnie satysfakcjonuje. Co więcej, uznaję, że gdybym miał w tej chwili namawiać ambitnego amatora do zakupu pierwszego aparatu w formacie większym niż kompakty, to byłby to właśnie GH1 - za pełne możliwości kreatywnej fotografii i filmu jednocześnie, a w dodatku bez kłapaczki.
Nie będę zgadywał, dlaczego akurat teraz pojawia się firmware dający znacznie większą funkcjonalność filmowaniu w 5dm2, ale taki GH1 na pewno nie był ostatnim z tych powodów.
P.S.1
5dm2 i tak będzie gorzej wypadał od GH1 ze względu na kiepskie ustawianie automatyczne ostrości w trybie filmowania, ale choć ze względów sprzętowych nie jest w stanie dorównać temu drugiemu, to może kiedyś w firmware pojawi się też coś, co da się rozwiązać chyba programowo - możliwość powiększania wycinka kadru w trakcie filmowania i ręcznego wtedy podostrzania - mnie załatwiłoby to z 90% problemów z ustawianiem ostrości.
P.S.2
Jest rzeczą trochę denerwującą napotykanie się przy takiej okazji tu na forum znów na narzekania, gdy powody są wyłącznie do radości. Widać Polacy (a przynajmniej spora ich część) tak mają.
Ciekawe czy do 500D też wydadzą firmware.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
the silence is deafening
Nie wiem czy było ?
http://www.youtube.com/watch?v=wDv8c...e=channel_page kręcenie teledysku
http://www.youtube.com/watch?v=7cSCp...e=channel_page teledysk
normalnie zatkalo mnie .... teledysk wypas, ponoc juz na szkolach filmowych ludzi ucza krecic na komorkach i aparatach
Canon FF
może damy temat na forum w stylu galerii -i będziemy wklejać linki do naszysz filmików-ja dzisiaj jade "kręcić" coś na mojej stałce-będę testował jak wyjdzie zmiana GO-zależnie od przysłony.
jak radzicie sobie z konwersją 30kl/s na 25 w palu?