Strona 40 z 138 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubert01 Zobacz posta
    Mam prośbę do posiadaczy 5d mkII.
    http://www.cinema5d.com/viewtopic.php?f=14&t=187#p2086

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Cool Trick

Na ostatnich warsztatach Canona w Gdańsku, gość mówił jak za pomocą triku można zblokować przesłonę w trybie video.
    Przed rozpoczęciem kręcenia, trzeba ustawić przesłonę na żądaną wartość, wcisnąć podgląd głębi ostrości (cypek po lewej-dolnej od szkła), aby aparat w obiektywie ustawił odpowiednią wartość i lekko odkręcić tenże obiektyw (przesunąć styki - wtedy pucha podczas kręcenia nie zmieni przesłony).

Tak to jakoś szło, mam nadzieję że nic nie namieszałem - słuchałem jednym uchem. Nie mam markaII, więc temat mnie nie interesował.

Podobno tak robią kręcący klipy tą puszką.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    Na ostatnich warsztatach Canona w Gdańsku, gość mówił jak za pomocą triku można zblokować przesłonę w trybie video.
    No to stary trik, tylko że "lekkie odkręcenie" to po prostu prawie wyjęcie obiektywu z korpusu tak aby całkowicie stracił komunikację z body. Ciekawy jestem komu pierwszemu odpadnie jakaś elka i p****e na ziemię

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No to stary trik, tylko że "lekkie odkręcenie" to po prostu prawie wyjęcie obiektywu z korpusu tak aby całkowicie stracił komunikację z body. Ciekawy jestem komu pierwszemu odpadnie jakaś elka i p****e na ziemię
    Tak to rzeczywiście będzie kupa śmiechu - szczególnie dla tej osoby .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak to rzeczywiście będzie kupa śmiechu - szczególnie dla tej osoby .
    No dla mnie to dosyć groteskowe jakich to ludzie rzeczy się chwytają i jakie robią poświęcenia żeby tylko móc te filmy "kręcić". A wszystko przez jakiegoś skośnookiego ludka z działu marketingu w Cwanonie, który sobie umyślił że ficzer "filmy" będą sprzedawać na raty przez kilka kolejnych modeli 5D ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ficzer "filmy" będą sprzedawać na raty przez kilka kolejnych modeli 5D ;-)
    Najwieksze swinstwo to bylo oficjalnie w zapowiedziach 5D II podawac, ze ludzie beda mieli teraz m.in. kontrole nad glebia ostrosci, itp. a nastepnie wydanie puszki, ktora wlasnie na to nie pozwala... Przynajmniej ze szklami firmowymi... Potem zwodzic kolejnym firmwarem... Ech... Szkoda gadac...

A i jeszcze..! A potem mowic oficjalnie, juz pare miesiecy po premierze, ze w zasadzie 5D II to tylko aparat pozwalajacy na "zabawe", ze to dopiero pierwsza puszka "z cyklu" majaca posluzyc Canonowi do zebrania oczekiwan i komentarzy od uzytkownikow co pozwali na dopracowanie nastepnych wersji... Gdyby to od razu powiedzieli, na pewno mniej osob by kupilo... Wtedy musieliby pewnie lepszy AF dac, zeby sprzedaz szla... A tak? Rozloza wszysto na lata: najpierw video (auto), potem dojdzie lepszy AF i kontrola video... I cos jeszcze, bardziej pewnie bazujace na tym co oferuje konkurencja, niz na rzeczywistych mozliwosciach Canon'a...
    Pozdrawiam!

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    A tak? Rozloza wszysto na lata: najpierw video (auto), potem dojdzie lepszy AF i kontrola video... I cos jeszcze, bardziej pewnie bazujace na tym co oferuje konkurencja, niz na rzeczywistych mozliwosciach Canon'a...
    Tak konkurencja rzeczywiście dużo oferuje pod tym względem . Po prostu zarobią kilka razy, a nie jeden. To jest lepiej pomyślane niż się nam zdaje. Oni się wczoraj nie urodzili.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

może mały OT ale do mojej 500D na CD dali program /zoombrowserEX 6.3.1.8/ i da się tym kroić, łączyć matriał, dodawać dźwięk, z opcja zapisu do AVI lub MOV.264. jak ktoś nie potrzebuje wodotrysków to jest IMHO ok.
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Da sie:
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rosemary Zobacz posta
    Da sie:
    Sie teraz będzie dało jeszcze więcej:
    http://www.dpreview.com/news/0905/09...iifirmware.asp
    Kapitan Wagner

Strona 40 z 138 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów