DSLR SLIDER wlasnej produkcji:
DSLR SLIDER wlasnej produkcji:
Pozdrawiam!
heh, kupiłem piątkę i jeszcze nie robiłem nią zdjęć ;-)' Za to filmy jak najbardziej. Oczu nie można oderwać... No ale do rzeczy. Widział gdzieś ktoś godne polecenia mikrofony, najlepiej montowane na sanki do lampy błyskowej? Ten wbudowany słychać zaskakująco dobrze, może aż za bardzo (wyraźnie słychać nawet ręczne ostrzenie).
Na tę chwilę myślę o tym: http://www.allegro.pl/item621371926_...mer_f_vat.html
Ostatnio edytowane przez KvM ; 10-05-2009 o 17:50
hm...
Monacor robi całkiem przyzwoite rzeczy więc pewnie będzie ok, jak przetestujesz to daj znać bo też by się przydał... a sprawdzałeś czy jest na złączu w aparacie zasilanie czy to zwykłe Line-In?
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
IMHO szkoda na to pieniędzy. Szumi jak diabeł8). Proponuję wybrać coś z oferty Rode. Po prostu jak już chcesz inwestować w tego typu akcesoria to lepiej raz, a dobrze.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
fajny klip z mkII
Standardem jest Rode NTG2. Klasyk - daje niesamowity, prawdziwy postęp w stosunku do wbudowanych i namiastek niewbudowanych mikrofonów.
M3 jest świetny ale nie tak kierunkowy jak NTG. Daje za to bardziej pełne brzmienie w dole pasma. W relacji cena - brzmienie trudno mu jednak znaleźć konkurentów na rynku.
Bardziej budżetowe rozwiązania tej firmy to np.: Rode VideoMic od razu ze złączem mni jack lub Rode Stereo VideoMic.
BTW: żeby nie było nie mam akcji firmy Rode itp.. Po prostu używam tych mikrofonów (jak też wielu innych) i mam o nich wyrobione zdanie. Bynajmniej nie wszystkie zasługują na ochy i achy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mam prośbę do posiadaczy 5d mkII.
Jak to jest w praktyce z tym blokowaniem ISO, przesłony itp. w trybie video?
Zasłania się ręką by wymusić jak najniższe ISO? Czy najpierw przesłonę ? Kilka razy trzeba blokować dla każdego parametru oddzielnie? Podczas nagrywania gdy nastąpi zmiana ekspozycji zmienia się ISO? czy jakMoże wyjdę na laika, ale gdzie mam zapytać jak nie tu na forum
Gdzie kiedyś czytałem o tym artykuł, ale nie mogę go teraz znaleźć.
Używał ktoś filtrów ND w słoneczny dzień podczas nagrywania?
Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 13-05-2009 o 10:35
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII