Strona 39 z 138 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

DSLR SLIDER wlasnej produkcji:
    Pozdrawiam!

Bywalec

Domyślnie

heh, kupiłem piątkę i jeszcze nie robiłem nią zdjęć ;-)' Za to filmy jak najbardziej. Oczu nie można oderwać... No ale do rzeczy. Widział gdzieś ktoś godne polecenia mikrofony, najlepiej montowane na sanki do lampy błyskowej? Ten wbudowany słychać zaskakująco dobrze, może aż za bardzo (wyraźnie słychać nawet ręczne ostrzenie).

Na tę chwilę myślę o tym: http://www.allegro.pl/item621371926_...mer_f_vat.html
    Ostatnio edytowane przez KvM ; 10-05-2009 o 17:50
    hm...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Monacor robi całkiem przyzwoite rzeczy więc pewnie będzie ok, jak przetestujesz to daj znać bo też by się przydał ... a sprawdzałeś czy jest na złączu w aparacie zasilanie czy to zwykłe Line-In?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Monacor robi całkiem przyzwoite rzeczy więc pewnie będzie ok, jak przetestujesz to daj znać bo też by się przydał ... a sprawdzałeś czy jest na złączu w aparacie zasilanie czy to zwykłe Line-In?
    z tego co wyczytałem, to mikrofon jest zasilany z baterii więc nie potrzebuje chyba zasilania z aparatu, bo ten z tego co mi wiadomo ma wejście bez zasilania.
    hm...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

IMHO szkoda na to pieniędzy. Szumi jak diabeł 8). Proponuję wybrać coś z oferty Rode. Po prostu jak już chcesz inwestować w tego typu akcesoria to lepiej raz, a dobrze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    IMHO szkoda na to pieniędzy. Szumi jak diabeł 8). Proponuję wybrać coś z oferty Rode. Po prostu jak już chcesz inwestować w tego typu akcesoria to lepiej raz, a dobrze.
    a masz jakiś typ? bo mikrofon mikrofonowi nierówny, znalazłem M3 i pewnie coś jeszcze mają w ofercie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

fajny klip z mkII

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    fajny klip z mkII
    A szklem......
    Nnnnn Nnnnnoo taaaaa ;-)
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a masz jakiś typ? bo mikrofon mikrofonowi nierówny, znalazłem M3 i pewnie coś jeszcze mają w ofercie..
    Standardem jest Rode NTG2. Klasyk - daje niesamowity, prawdziwy postęp w stosunku do wbudowanych i namiastek niewbudowanych mikrofonów .
    M3 jest świetny ale nie tak kierunkowy jak NTG. Daje za to bardziej pełne brzmienie w dole pasma. W relacji cena - brzmienie trudno mu jednak znaleźć konkurentów na rynku.
    Bardziej budżetowe rozwiązania tej firmy to np.: Rode VideoMic od razu ze złączem mni jack lub Rode Stereo VideoMic.

BTW: żeby nie było nie mam akcji firmy Rode itp. . Po prostu używam tych mikrofonów (jak też wielu innych) i mam o nich wyrobione zdanie. Bynajmniej nie wszystkie zasługują na ochy i achy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Mam prośbę do posiadaczy 5d mkII.
    Jak to jest w praktyce z tym blokowaniem ISO, przesłony itp. w trybie video?
    Zasłania się ręką by wymusić jak najniższe ISO? Czy najpierw przesłonę ? Kilka razy trzeba blokować dla każdego parametru oddzielnie? Podczas nagrywania gdy nastąpi zmiana ekspozycji zmienia się ISO? czy jak Może wyjdę na laika, ale gdzie mam zapytać jak nie tu na forum
    Gdzie kiedyś czytałem o tym artykuł, ale nie mogę go teraz znaleźć.
    Używał ktoś filtrów ND w słoneczny dzień podczas nagrywania?
    Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 13-05-2009 o 10:35
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Strona 39 z 138 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów