Strona 32 z 138 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

nie wiecie czy Ulead VideoStudio 11.5 Plus trial ma jakies ograniczenia..?? zainstalowałem triala i na razie to chyba musze jakies forum od tego programu znaleźć bo nie wiem za bardzo czym sie to je..??

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Ale Nero Vision to zabawka w PAL/NTSC ... z HD nie ma nic wspólnego nawet QT nie łyka ... QPA
    Hej Alde!

Zeby bylo jasne, nie mam zamiaru byc jakims "obronca" Nero Vision ;-)
    Ale cos mi sie nie chce wierzyc. Sprawdzales to???

Nero Vision jako jeden z pierwszych postawil na MPEG-4 juz dawno temu, wlasnie pod katem HD. Tak naprawde, to jeden z PIERWSZYCH producentow codec'a i software'u go obslugujacego (kupil licencje lub inaczej nawiazal wspolprace z francuska firma ATEME, ktora pierwsza na swiecie dostarczajaca wsparcie hardware'owe do dekodowania). Kiedy Nero to zaczelo udostepniac, konkurencja jeszcze nie wiedziala co zrobic, w ktora strone isc. Niektorzy nawet obstawiali, ze Nero zaliczy wtope. Dzis, jak widac to standard, wlaczajac TV naziemna i satelitarna, wiec jakos nie chce mi sie wierzyc.

Nero jako pierwsza firma rownolegle z KISS'em zaczely wspierac codeki MPEG-4 w urzadzeniach stacjonarnych. Material video pozwala wypalic np. na BLU RAY. Stad moje zdziwienie...

Osobiscie uwazam, ze Nero Vision - o ile ktos na 100% potwerdzi obsluge HD - to jedna z lepszych tanich alternatyw dla np. Adobe Premiere. Trzeba by to po prostu sprawdzic.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nero_Digital

http://en.wikipedia.org/wiki/Ateme
    Pozdrawiam!

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

moze mi ktos polecic jakis zestaw oswietlenia zblizony lub rowny do day light, ktory mozna kupic na ebay? Nie chec pro bo dopiero bede sie uczyc i zobacze czy da sie na tym zarobic (istock). Potrzebuje cos co wypelni mi swiatlo w pokoju (montuje juz dolly, tor dla sanek dla kamery itd itd) Bedzie glownie oswietlac postac za ktora znajduja sie spore okna.. nie wiem jaka sila bedzie potrzebna nie mam doswiadczenia w videofilmowaniu zupelnie
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chcecie miec 24p z 5D II? To prosze ;-)

http://www.cineform.com/products/Neo...FQsJ3wodzR5Buw
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Chcecie miec 24p z 5D II? To prosze ;-)

http://www.cineform.com/products/Neo...FQsJ3wodzR5Buw
    Stare, zieeew.
    Chcemy i mamy 25p!!!

Cytat Zamieszczone przez cineform neoscene
    30p (25p) if Deinterlace is selected with 60i (50i) source
    Nadal chcemy: partycypowania w kosztach przez Canon Inc. - $129
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-04-2009 o 06:52
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Hej Alde!

Zeby bylo jasne, nie mam zamiaru byc jakims "obronca" Nero Vision ;-)
    Ale cos mi sie nie chce wierzyc. Sprawdzales to???

Nero Vision jako jeden z pierwszych postawil na MPEG-4 juz dawno temu, wlasnie pod katem HD. Tak naprawde, to jeden z PIERWSZYCH producentow codec'a i software'u go obslugujacego (kupil licencje lub inaczej nawiazal wspolprace z francuska firma ATEME, ktora pierwsza na swiecie dostarczajaca wsparcie hardware'owe do dekodowania). Kiedy Nero to zaczelo udostepniac, konkurencja jeszcze nie wiedziala co zrobic, w ktora strone isc. Niektorzy nawet obstawiali, ze Nero zaliczy wtope. Dzis, jak widac to standard, wlaczajac TV naziemna i satelitarna, wiec jakos nie chce mi sie wierzyc.

Nero jako pierwsza firma rownolegle z KISS'em zaczely wspierac codeki MPEG-4 w urzadzeniach stacjonarnych. Material video pozwala wypalic np. na BLU RAY. Stad moje zdziwienie...

Osobiscie uwazam, ze Nero Vision - o ile ktos na 100% potwerdzi obsluge HD - to jedna z lepszych tanich alternatyw dla np. Adobe Premiere. Trzeba by to po prostu sprawdzic.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nero_Digital

http://en.wikipedia.org/wiki/Ateme

ja mogę polecić Sony Vegas Studio Platinum 9 Pro Pack - kosztuje około 400 zł, to jest polecany soft przez zagramaniczne fora dyskusyjne, podobno stabilny i ma wiele funkcji takich jak w profesjonalnych aplikacjach. A cena jest naprawdę atrakcyjna, zważywszy na to, że mamy potężne narzędzie do edycji plus program do authoringu DVD + blue ray oraz wiele innych bajerów.
    Na razie mam ten soft od kilku dni, więc dopiero zacznę testować, ale recenzje ma bardzo dobre.

Nero to jest program do wypalania płytek a nie do robienia filmów ;-)

Adobe Premiere Pro - fajna rzecz, pracowałem na tym kilka lat, tylko że są tańsze softy którymi można zrobić to samo co w premiere..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    ja mogę polecić Sony Vegas Studio Platinum 9 Pro Pack - kosztuje około 400 zł, to jest polecany soft przez zagramaniczne fora dyskusyjne, podobno stabilny i ma wiele funkcji takich jak w profesjonalnych aplikacjach. A cena jest naprawdę atrakcyjna, zważywszy na to, że mamy potężne narzędzie do edycji plus program do authoringu DVD + blue ray oraz wiele innych bajerów.
    Na razie mam ten soft od kilku dni, więc dopiero zacznę testować, ale recenzje ma bardzo dobre.

Nero to jest program do wypalania płytek a nie do robienia filmów ;-)

Adobe Premiere Pro - fajna rzecz, pracowałem na tym kilka lat, tylko że są tańsze softy którymi można zrobić to samo co w premiere..
    A możesz powiedzieć, które - bardzo chętnie bym poznał 8).

Sony Vegas jak najbardziej godny polecenia za te pieniążki. Nieźle nadaje się też do obróbki dźwięku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A możesz powiedzieć, które - bardzo chętnie bym poznał 8).

Sony Vegas jak najbardziej godny polecenia za te pieniążki. Nieźle nadaje się też do obróbki dźwięku.
    z taniego softu to może najnowszy premiere elements ? dobre recenzje zgarnia.

no i wspomniany vegas.

dobre recenzje ma też Edius
    http://desktop.grassvalley.com/produ...SNeo/index.php
    kosztuje to to coś koło 1 000 PLN.

ale nie używałem tego, opieram się na recenzjach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    z taniego softu to może najnowszy premiere elements ? dobre recenzje zgarnia.

no i wspomniany vegas.

dobre recenzje ma też Edius
    http://desktop.grassvalley.com/produ...SNeo/index.php
    kosztuje to to coś koło 1 000 PLN.

ale nie używałem tego, opieram się na recenzjach.
    No to lepiej nie wyciągać zbyt dalekich wniosków. Sam wiesz ile warte są recenzje np. sprzętu foto .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

oficjalnie jestem pod wrazeniem

http://www.marcinbittner.com/luzem/vlcsnap-874920.jpg

zrzut z klatki FILMU z 5d2

Nakręcony był manualny helios 37mm /2.8 za jakieś 20zł
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Strona 32 z 138 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów