że tak prowokacyjnie zapytam - używał ktoś już jakiegoś zewnętrznego mikrofonu?
jakość filmów jest super - tylko że mikrofon za bardzo zbiera..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Używałem. Mało to daje, bo brak jest kontroli czułości i podbicia. Czasem jest ok, czasem nie.
![]()
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
pokazalibyście lepiej coś, a nie tak tylko opowiadali
a może chciałoby sie komuś, kto sie trochę zna w jednym poscie spisać programy do montażu.IMHO kryterium sortowania powinna byś cena..
Do nieliniowej obróbki filmów zwłaszcza HD - trzeba mieć naprawdę mocny sprzęt
(na viście 64 z 4 gb ramu i na 4 rdzeniowym procku obróbka kodowanie filmu do blu-ray lub AVCHD trwa około 5x dłużej niż czas trwania, do tego dochodzi renderowanie przejść)
1. Pinnacle Studio - używam czasem - dla mnie może być - prosty, intuicyjny, tani
2. Ulead Video Studio - też nie najgorszy
3. Sony Vegas - nie znam ale niektórzy chwalą
4. Adobe premiere - dawno temu używałem - niby dla profesjonalistów ale nowych wersji nie znam, jest chyba w pakiecie CS4, i jakaś elements.. cena - jak to u Adoba![]()
Ostatnio edytowane przez arturs ; 28-03-2009 o 22:09
może by szło.. nie mój komputer więc nie mój problem- chociaż co ciekawe jak zadzwoniłem na pomoc techniczną do pinacle zapytać czy da się szybciej to powiedzieli mi że to jest bardzo szybko i żeby nie marudzić - jak by było tak że jedną sekundę by liczył ponad 30 sekund to byłoby źle - standardem jest 15 sekund podobno i wiele się nie zyska.. ale aż z ciekawości sprawdzę - wezmę 4gb do gościa i zrobimy test ile można szybciej.. chociaż miernik zasobów i wykorzystania pamięci nie pokazuje że nawet to 4Gb jest wykorzystane..