Strona 23 z 138 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

TV nadaje w 1080i podobnie jak kręci 5DmkII pełne 1080p to BR albo HDDVD są fora gdzie dziesiątki stron poświęcają na analize co lepsze bo przy szybkich scenach na 1080i linie się rozsuwąja i to widać jak ktoś ma lupę ... to taki sam onanizm sprzętowy jak gdzie indziej ... najważniejsze to ogladac filmy i mieć z tego przyjemność ... a tak apropo to przypomina mi się scena z "Piratów z Karaibów" z lunetami ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Domyślnie

Witam,
    Nie chcąc zakładać nowego wątku, pozwólcie że podepnę się tutaj z być może naiwnym pytaniem, ale czy nie sądzicie że za sprawą 5DMKII dotychczasowi włściciele business'ów video mogą czuć się zagrożenić;-). Kiedyś na tym forum widziałem fotkę operatora foto-video ( na jednym statywie aparat i jakaś amatorska kamerka ) która to wzbudziała powszechne rozbawienie... no i doczekaliśmy się sprzętu - powiedzmy semi pro, z którego już nie wypada się smiać. Może jeszcze nie ten model, ale kto wie czym nas zaskoczy Canon w nowym 1DsMKIV . Inspiracją do mojego pytania był ten

Domyślnie

Jerzy M, nowa piątka raczej nie stanowi zagrożenia dla kamer wideo, można nią jak na razie jakieś statyczne ujęcia zrobić, że nie wspomnę o komforcie pracy AF, a dokładnie jego braku w aparacie.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Moja firma zajmuje się miedzy innymi produkcja telewizyjna ... coraz mniej ale jeszcze robiliśmy dla Polsatu głównie turystyka itp. dawniej na Becie potem cyfrówka ... 5dmkII ma cechy wybrakowanej profesjonalnej kamery ... znaczy dobry operator może z niego cuda wycisnąć ale technika pracy zdecydowanie różni się od typowego latania z kamerą po weselu ... bardziej przypomina stara dobrą kamerę na film 35mm gdzie AF składał się z pana z taśmą mierniczą, który świńskim truchtem mierzył od nosa modelki do obiektywu.
    Myślę ze nie zagrozi videofilmowaniu ale może pojawić się nowy produkt dla bardziej wymagających klientów. Ja kupiłem 5dmkII ( zastanawiałem się nad 1Ds ) wlasnie ze względu na filmy HD a właściwie prezentacje multimedialne i myśle ze do tego będzie wyśmienity ... jak ktoś chce przyslowiewe imieniny u cioci filmowac to może sie srodze zawiesc.
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Moja firma zajmuje się miedzy innymi produkcja telewizyjna ... coraz mniej ale jeszcze robiliśmy dla Polsatu głównie turystyka itp. dawniej na Becie potem cyfrówka ... 5dmkII ma cechy wybrakowanej profesjonalnej kamery ... znaczy dobry operator może z niego cuda wycisnąć ale technika pracy zdecydowanie różni się od typowego latania z kamerą po weselu ... bardziej przypomina stara dobrą kamerę na film 35mm gdzie AF składał się z pana z taśmą mierniczą, który świńskim truchtem mierzył od nosa modelki do obiektywu.
    Myślę ze nie zagrozi videofilmowaniu ale może pojawić się nowy produkt dla bardziej wymagających klientów. Ja kupiłem 5dmkII ( zastanawiałem się nad 1Ds ) wlasnie ze względu na filmy HD a właściwie prezentacje multimedialne i myśle ze do tego będzie wyśmienity ... jak ktoś chce przyslowiewe imieniny u cioci filmowac to może sie srodze zawiesc.
    czyli filmy w super jakości ale dla ludzi z pojęciem i wolnym czasem - i ujęcia reżyserowane a nie ad hoc
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Moim zdaniem w zupełności wystarczy standard HD, ja mam LCD 40" i filmy w fullHD już są trochę faktycznie na wyrost, bo z dwóch metrów nie odróżniam czy to HD czy FullHD.
    Ale Cichy, ten "standard HD" nie wnosi absolutnie żadnej rożnicy w stosunku do dobrego DVD, czy dobrego SD. To co oferuja obecne w Polsce platformy (tfu) cyfrowe, to już inna bajka, bo takiego skompresowanego gówna to nawet na 14 calowym monitorze nieraz nie idzie oglądać. Tak wiec problemem jest wszechobecna komprecha (bo operator musi miec 100 kanałów, wiec pasma szkoda), a nie brak rozdzielczości (ja z 3 metrów na 46tce nie widze różnicy między DVD a 720p, natomiast widze ogromną rożnice na 1080p.)

PS. Te kanały HD, za które wszyscy wołają dodatkowe pieniażki (coby pasmo odpowiednie utrzymać) wyglądały by praktycznie identycznie w SD, gdyby pasmo było odpowiednio duże.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 09-01-2009 o 20:25

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    czyli filmy w super jakości ale dla ludzi z pojęciem i wolnym czasem - i ujęcia reżyserowane a nie ad hoc
    Dokładnie ... a latem na plaży aby była odpowiednia GO pewno trzeba będzie używać dwóch polarów liniowych przekręcanych względem siebie i na pewno bardzo solidny statyw bo na obiektywie 200mm "widać" wiatr
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Tak - szczególnie dla ludzi, którzy kręcą najróżniejsze niskobudżetowe filmy z ambicjami (znam trochę takich). Sądzę że dla nich to bardzo interesujące narzędzie. Choć podejrzewam, że nowa jedynka to będzie dopiero TO 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Jak ktoś liczy na ślubny materiał to niestety

Raczej impresja z weekendu.

Klik HD i włóż słuchawki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Jak ktoś liczy na ślubny materiał to niestety

Raczej impresja z weekendu.
    Jak dla mnie bez pomysłu i za dużo nieostrości.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 23 z 138 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów