Strona 19 z 138 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    i co z tego jak canon zapomniał że video to obraz ruchomy więc AF śledzącego nie dał
    na pewno nie zapomniał, bo produkują całkeim niezłe kamery... i chyba nadal chcą je sprzedawać

Domyślnie

jakby dał AF w trybie wideo to cena by podskoczyła w usa, bo 5d mk2 wg ichnich przepisów stałby się kamerą a tam jest inne opodatkowanie aparatów i kamer, te drugie są obłożone sporo wyższymi podatkami niż aparaty.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    No to moje pierwsze testy

Wszystko na otwartej dziurze 50 L i 16-35.
    Nagrywanie 5 min /nie wytrzymałem bez rękawić /, render 5 min na Lenovo T61p do 720p, wrzut jakieś pół godziny po Net24, upload 30 KB/s.

Gdyby nie przygotowania do sylwestra to już wiem czym bym się bawił dzisiaj...

Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich!
    Jak wyglada jakość obrazu "zwykłych" kamer HD (typu hv30) vs. 5d2?
    Domyslam sie ze 5d2 ma wieksza plastyke i lepiej daje rade w ciemnosciach, ale czy w przecietnych warunkach, w jasny dzien bedzie jakas wielka roznica w jakosci obrazu?

Pytam bo mam dylemat czy kupic sobie kamerke hd teraz za 2,5 kola czy szarpac sie wiele miesiecy skladajac kase na 5d2...
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Jak wyglada jakość obrazu "zwykłych" kamer HD (typu hv30) vs. 5d2?
    Domyslam sie ze 5d2 ma wieksza plastyke i lepiej daje rade w ciemnosciach, ale czy w przecietnych warunkach, w jasny dzien bedzie jakas wielka roznica w jakosci obrazu?

Pytam bo mam dylemat czy kupic sobie kamerke hd teraz za 2,5 kola czy szarpac sie wiele miesiecy skladajac kase na 5d2...

Dobrze się domyślasz. Jednak Zapomnij o nagrywaniu dźwięku. 5dMK2 ma kiepski mikrofon który zbiera wszystko co się dzieje w aparacie w szkle i w ogóle wszystkie niepożądane dźwięki. Obraz jest kapitalny ale takie filmowanie można wykorzystać jedynie w połączeniu z muzyką bądź na jakieś przebitki. Poza tym ważna w kamerze jest stabilizacja która tutaj będzie działać tylko ze szkłami które ją mają. Inaczej filmowanie tylko ze statywu. No i oczywiście autofocus - kamera radzi sobie znacznie lepiej. Jakość z kamer HD które obecnie są na rynku jest naprawdę dobra. Inna sprawa że trzeba mieć sprzęt na to aby materiał obrobić i sprzęt na którym możemy obejrzeć efekt naszej pracy w HD.
    Pozdrawiam
    Łukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
    Dobrze się domyślasz. Jednak Zapomnij o nagrywaniu dźwięku. 5dMK2 ma kiepski mikrofon który zbiera wszystko co się dzieje w aparacie w szkle i w ogóle wszystkie niepożądane dźwięki. Obraz jest kapitalny ale takie filmowanie można wykorzystać jedynie w połączeniu z muzyką bądź na jakieś przebitki.
    Ty za to nie powinieneś zapominać o wejściu stereo w 5d2 dla zewnętrznego mikrofonu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeśli chodzi o porównanie HV30 do nowego Marka - to jakość obrazu jest podobna, natomiast sama kwestia "głębi" to rzecz nie do porównania. Możliwość wymiany obiektywów.
    Można co prawda kupować jakieś konwertery do HV30, ale szczerze mówiąc (mam HV30) - jeśli chcesz robić coś innego niż filmy rodzinne to tylko MARK II.
    Sam zastanawiam się jak jak to jest tym AF w MArku II skoro polscy posiadacze tego sprzętu robią po kilku dniach ładne filmiki (z ruchem) to chyba jest jakiś knif, o którym nie wiem.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek_b Zobacz posta
    Jeśli chodzi o porównanie HV30 do nowego Marka - to jakość obrazu jest podobna
    Albo od ubiegłego miesiąca technika poszła o kilka lat świetlnych do przodu albo ktoś tu ściemnia. Jeśli jakość obrazu sprzętu z pełnoklatkową matrycą jest taka sama jak kamerki za 2500zł z mikro przetworniczkiem to chyba ja jestem ślepy...
    Przeglądałem już kilka kamer video do 6000zł i w pokoju oświetlonym lampą z każdej wychodzi sraczka jak z kompakta za 600zł, wyprane kolory, zero kontrastu. Mam zamiar zakupić kamerę aby filmować poczynania dziecka i jeśli któraś za 3000zł daje "podobną jakość obrazu" co 5D to biorę w ciemno.
    Chętnie zobaczę - choćby krótkie - porównanie jakości obrazu w trochę choćby gorszych warunkach oświetleniowych aniżeli środek dnia. O półmroku lub pomieszczeniach oświetlonych słabym światłem żarowym nie wspominam...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 02-01-2009 o 14:25

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie ma knifu po prostu manualne ostrzenie tak samo jak w profesjonalnych kamerach filmowych. Myslisz, ze np Niebo nad Berlinem krecili z autofokusem ?
    jarek

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

robiłem porównanie nowej 5 z kamerą hv30 i hf100 i nie można powiedzieć że jakość jest podobna. 5D2 miażdży jakością te kamerki ale co z tego jak nie możesz z tej jakości korzystać bo nie ma AF

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek_b Zobacz posta
    Jeśli chodzi o porównanie HV30 do nowego Marka - to jakość obrazu jest podobna
    Żart Roku 2009 na C-B w (niestety) nieistniejącej dyscyplinie dslr-corder.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
    Inna sprawa że trzeba mieć sprzęt na to aby materiał obrobić
    http://eugenia.gnomefiles.org/2007/1...th-sony-vegas/

automat
    http://www.vasst.com/index.php?page=...mart&Itemid=66
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-01-2009 o 14:42 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Strona 19 z 138 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów