Strona 9 z 138 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    1,5 godziny Full HD przy kompresji x264 spokojnie wejdzie na DVD DL- BLUE RAY zupełnie nie jest potrzebny a jak skompresować do 720p to jeszcze lepiej .... na telejojo 42 cale nie widać praktycznie różnicy no chyba że ktoś ogląda na 60 cali z nosem w ekranie ale to wtedy rogów nie widać .
    Z tego co wyczytałem a mam trochę do czynienia z filmami to wiadać cechy profesjonalnego sprzętu do filmowania ... a nie do machania obiektywem na prawo i lewo w takt muzyki weselnej ... statyw, manualne obiektywy i chwila zadumy nad ujęciem na pewno zaowocują wyśmienitymi filmami.
    Zgadzam się w 100% z tobą jeśli inni chcą wykorzysta tą kamerę do filmowania na imieninach cioci to niech lepiej nie włączają tego trybu, bo później są komentarze typu prześwietlony samochód nie ostra rejestracja itp.

Dla mnie to rewelacyjna opcja dająca wielkie możlowości. Na taki sprzęt nawet nie liczyłem a tu proszę. Jeżdżąc na urlop robie max 30 min reportażu, gdyż dłuży film i tak nudzi oglądających a takim aparatem-kamerą można zrobi super statyczne ujęcia.

Jedyny problem widzę to zbyt duża objętość danych. Trzeba będzie się zaopatrzyć w duży dysk Databank na wakacje . Szkoda, że nie ma opcji 720i, bo 1080i jest zbyt obszerny i problematyczna wielkość. Potrzeba już dobrego kompa do odtworzenia. Widzę że przez posiadanie 5dMKII będzie nie nieuniknione zakupienie nagrywarki B-R

Czy ktoś wie czy z nowym oprogramowaniem canon do 5DmkII dołączył jakiś program do obróbki plików wideo ?

Domyślnie

- Pakiet Adobe CS4 Production powinien zadowolić najwybredniejsze gusta.
    Chętnie zrobiłbym z niego użytek, ale puchę kupię niestety dopiero w przyszłym roku, więc musi poczekać na przyszłe videło ujęcia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Jedyny problem widzę to zbyt duża objętość danych. Trzeba będzie się zaopatrzyć w duży dysk Databank na wakacje .
    - Jako backup najtaniej 3,5" pod usb, w cenie ok 300zł o pojemności powiedzmy 640 GB.
    Podkreślam chodzi o backup.
    Dane i cena przykładowe.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To oczywiscie żart? Czy chcesz tych ludzi uczyć pozycjonowania produktów 8)?

No jednak wrażenie jest, że chcesz udowodnić, że to be.... . Na prawdę nie ma przymusu kupowania tej puszki. Jest zresztą konkurencja (od dziś nawet większa ). A przekonywanie ludzi, że filmiki to "półamatorski gadżet" - nie wiem czemu ma to służyć. Dla jednych żart dla innych, którzy będą umieli wykorzystać potencjał tej puszki - narzędzie pracy.

- Na szczęście nie chcę uczyć, bo trzeba by ich wymienić, a nie uczyć.

"No jednak wrażenie jest, że chcesz udowodnić, że to be.... ."

- Zupełnie świadomie napisałem ...be.
    (Nie do d... albo inaczej.)
    Myślę całkowicie pozytywnie.
    "be oznacza niedociągnięcia"
    Nie uprawiam polityki własnych przekonań ani onanizmu sprzętowego.
    Staram się po prostu racjonalnie oceniać fakty.
    Trochę bawią mnie gadżety za 2t.$ pokazujące puszkę w zabudowie wyglądającą jak kamera filmowa.
    Ale, skoro znajdą się chętni na takie cuda, to basta.
    "jest cacy", teraz lepiej
    Ostatnio edytowane przez GINN ; 01-12-2008 o 22:52 Powód: Automerged Doublepost
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrent Zobacz posta
    http://www.dailymotion.com/relevance...mark-ii_travel

jeśli ktos nie widział * to zapraszam
    Kraj kwitnącej wiśni był w poprzednim wątku, ale miło go przypomnieć.

Subiektywnie: Ja czekam na linki z reżyserią autorów materiału, a nie wyłącznie rejestracją otoczenia (w stylu ulica, metro, taxi, one night in my city...)

5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    Subiektywnie: Ja czekam na linki z reżyserią autorów materiału, a nie wyłącznie rejestracją otoczenia (w stylu ulica, metro, taxi, one night in my city...)

Tutaj gość obiecuje, że ma właśnie taki inny pomysł i jak tylko dostanie aparat, to go zrealizuje i się pochwali: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=30183670
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-12-2008 o 00:42
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

mam kilka pytań.
    czy można zablokować ekspozycje w trybie wideo w trakcie filmowania lub przed?
    czy można ustawić konkretne iso w trybie wideo przed filmowaniem ?
    czy działa tryb AV , TV w trybie wideo ?
    jak działa aparat z manualnymi obiektywami ,czy iso i czas są automatyczne ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Filmowanie w HD w MKII jest przecież pod takie portale jak youtube, ficzery są wymyślane żeby umilić i wzbogacić nam życie, a teraz nadchodzi epoka domorosłych filmowców. W przyszłośći blogi będą wyglądały jak małe stacje telewizyjne, zobaczycie.To jest krok do przodu, ewolucja. Chociaż bym wolał tak jak wy lepszy AF chwytający pchłe na biegnącym psie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jaki proponujecie program do obróbki tych FullHD-owych filmów ? Jakiś prosty typu przyciąć, wstawić napisy, muzyczkę ?
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 03-12-2008 o 12:04
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

cichy sony vegas
    Ostatnio edytowane przez gkmrtoip ; 03-12-2008 o 12:25
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    PS. Przy okazji - jaki proponujecie program do obróbki tych FullHD-owych filmów ? Jakiś prosty typu przyciąć, wstawić napisy, muzyczkę ?
    to już raczej nie ten temat - na filmy jest oddzielny temat
    http://www.programosy.pl/program,pinnacle-studio.html

Strona 9 z 138 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów