Strona 8 z 138 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Kolejną sprawą jest zewnętrzny ekran LCD bo na tym się koszmarnie pracuje pod ostrymi kątami - po prostu nie widać gdzie sie kadruje...
    Właśnie, mogli zrobić uchylny.
    Też nie pomyśleli, jak zawsze bo i po co, skoro to tylko videło ficzer
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    Ale przyznasz że kilka ujęć obnażyło niedoskonałość ficzera - videło.
    Problem z ekspozycją - prześwietlenia klatek, choćby z białym autem - próbą ujęcia na nr rej.
    No pewnie że tak. Wcale nie twierdzę, że to kamera. Natomiast potencjał jaki tkwi w tym sprzęcie jest bardzo duży. Stwarza nowe możliwości - szczególnie jeśli chodzi o filmowanie w kiepskim świetle i możliwość filmowania przy bardzo małej GO. Dla osób które nie mają dostępu do sprzętu za dziesiątki tysięcy $ jest to bardzo ciekawa alternatywa.

BTW: http://www.digitalrev.com/en/lumiere...4-article.html
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No pewnie że tak. Wcale nie twierdzę, że to kamera. Natomiast potencjał jaki tkwi w tym sprzęcie jest bardzo duży. Stwarza nowe możliwości - szczególnie jeśli chodzi o filmowanie w kiepskim świetle i możliwość filmowania przy bardzo małej GO. Dla osób które nie mają dostępu do sprzętu za dziesiątki tysięcy $ jest to bardzo ciekawa alternatywa.

BTW: http://www.digitalrev.com/en/lumiere...4-article.html
    Najwazniejsze, ze daje to zupelnie nowe mozliwosci dokumentowania i zapisywania waznych momentow. Mysle z fajnie bedzie z wakcji przywiezc nie tylko fotki ale ciekawe ujecia video,
    jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    Najwazniejsze, ze daje to zupelnie nowe mozliwosci dokumentowania i zapisywania waznych momentow. Mysle z fajnie bedzie z wakcji przywiezc nie tylko fotki ale ciekawe ujecia video,
    jarek
    Jedyny "+" to 2 w jednym, ale "+" drogi body 7,5k + szkło(-a) dają wydatek ponad 10k (+ grip + lampa).
    Trzeba pamiętać, że na wakacyjnych wojażach na nasz sprzęt foto (videło) czychają różne niebezpieczeństwa i żywioły: piasek i woda, no i amatorzy cudzej własności, bo z fajnym aparatem to każdy by chciał chodzić, a nie małpą w ręku jak większość.
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jedyny "+" to 2 w jednym, ale "+" drogi body 7,5k + szkło(-a) dają wydatek ponad 10k (+ grip + lampa).
    Powiedz to chłopakom od Nikona, którzy (na całym świecie) liczyli, że D3x nie będzie kosztował tyle co Ds
    Z tej perspektywy można przyjąć, że w 5D Mk II płacisz tylko za matrycę - tryb video jest za darmo.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

....
    FULL HD wymaga obróbki dużych plików, które zajmują dużo miejsca.
    Skoro chcemy mieć jakość FULL HD to nie warto jej kompresować do jakości choćby DVD. Najlepiej byłoby wypalić materiał na BLUE RAY.
    1,5 godziny Full HD przy kompresji x264 spokojnie wejdzie na DVD DL- BLUE RAY zupełnie nie jest potrzebny a jak skompresować do 720p to jeszcze lepiej .... na telejojo 42 cale nie widać praktycznie różnicy no chyba że ktoś ogląda na 60 cali z nosem w ekranie ale to wtedy rogów nie widać .
    Z tego co wyczytałem a mam trochę do czynienia z filmami to wiadać cechy profesjonalnego sprzętu do filmowania ... a nie do machania obiektywem na prawo i lewo w takt muzyki weselnej ... statyw, manualne obiektywy i chwila zadumy nad ujęciem na pewno zaowocują wyśmienitymi filmami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Powiedz to chłopakom od Nikona, którzy (na całym świecie) liczyli, że D3x nie będzie kosztował tyle co Ds
    Z tej perspektywy można przyjąć, że w 5D Mk II płacisz tylko za matrycę - tryb video jest za darmo.
    Patrząc na obecne ceny: 5d - 5k, a 5d2 - 7,5k, mogłoby się tak wydawać.
    Tyle, że dopłata za model nieznacznie przecież udoskonalony jakim jest 5d2 w stosunku do 5d, a przykładowo - za matrycę, to trochę wychodzi drogo.
    Za niezmieniony AF powinni dać karnie gratis stałkę
    3 lata ludzie czekali.
    A tu mamy 5d2 i 50d i brak dobrego pozycjonowania obu produktów ze strony marketingowców C.

Żeby było jasne. Absolutnie nie mam nic przeciwko video-filmowaniu. Naprawdę to 5d2 przeciera szlaki...
    Mam natomiast pewien niedosyt polityki C. ale to inna sprawa.

Swoją drogą, zastanawiam się na ile można by zmienić firmware aparatu, żeby wykorzystać bardziej opcję videło.
    Ostatnio edytowane przez GINN ; 01-12-2008 o 17:56
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A tu mamy 5d2 i 50d i brak dobrego pozycjonowania obu produktów ze strony marketingowców C.
    To oczywiscie żart? Czy chcesz tych ludzi uczyć pozycjonowania produktów 8)?

Żeby było jasne. Absolutnie nie mam nic przeciwko video-filmowaniu. Naprawdę to 5d2 przeciera szlaki...
    No jednak wrażenie jest, że chcesz udowodnić, że to be.... . Na prawdę nie ma przymusu kupowania tej puszki. Jest zresztą konkurencja (od dziś nawet większa ). A przekonywanie ludzi, że filmiki to "półamatorski gadżet" - nie wiem czemu ma to służyć. Dla jednych żart dla innych, którzy będą umieli wykorzystać potencjał tej puszki - narzędzie pracy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Z tego co wyczytałem a mam trochę do czynienia z filmami to wiadać cechy profesjonalnego sprzętu do filmowania ... a nie do machania obiektywem na prawo i lewo w takt muzyki weselnej ... statyw, manualne obiektywy i chwila zadumy nad ujęciem na pewno zaowocują wyśmienitymi filmami.
    Pięknie napisane/powiedziane
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    możliwość filmowania przy bardzo małej GO. Dla osób które nie mają dostępu do sprzętu za dziesiątki tysięcy $ jest to bardzo ciekawa alternatywa.[/url]
    Kurcze tylko, że podobno w dzień to raczej z małą głębią nie porobisz (pewnie dlatego do tej pory 80% filmów jest robionych markiem w nocy
    Ostatnio edytowane przez arra ; 01-12-2008 o 18:15 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Patrząc na obecne ceny: 5d - 5k, a 5d2 - 7,5k, mogłoby się tak wydawać.
    Tyle, że dopłata za model nieznacznie przecież udoskonalony jakim jest 5d2 w stosunku do 5d, a przykładowo - za matrycę, to trochę wychodzi drogo.
    Za niezmieniony AF powinni dać karnie gratis stałkę
    3 lata ludzie czekali.

Swoją drogą, zastanawiam się na ile można by zmienić firmware aparatu, żeby wykorzystać bardziej opcję videło.
    Może jakiś piracki soft...?

Strona 8 z 138 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów