Ok zle i za szybko przeczytalem post, zrozumialem przycisk SET jako przycisk REC...
Czyli oryginalne RC-1 maja przyciski Spustu i SET, SET oczywiscie w marku 2 odpowiada za nagrywanie. Szukalem pilota z przyciskiem REC...![]()
Ok zle i za szybko przeczytalem post, zrozumialem przycisk SET jako przycisk REC...
Czyli oryginalne RC-1 maja przyciski Spustu i SET, SET oczywiscie w marku 2 odpowiada za nagrywanie. Szukalem pilota z przyciskiem REC...![]()
Ja kupiłem na allegro za 12zł + przesyłka. Opisany był jako odpowiednik RC-1.
D703|24/3,5PC|14-24/2,8|24-70/2,8|70-200/2,8VR|200-400/4VR|50/1,4|60/2,8|
5D Mark II|24-70/2.8L|85/1.2L II|24/1.4L II|15/2.8
kilka lat temu kupilem cos takiego na allegro:
jianisi remote control
dziala start i stop w trybie nagrywania w 7d.
pilocik kosztuje jakies grosze a dziala z kilkudziesieciu metrow (testowalem na d80)
mam pytanie do uzytkowników 5Dmark II , otóż nie moge dość do takiego ustawienia aparatu aby filmując działał automatyczny AF, moge ustawić go przed zrobieniem zdjecia na zadany obiekt korzystając z przycisku AF-ON ale podczas "krecenia" AF po prostu nie działa... moge go przestawia manualnie niezaleznie od tego czy obiektyw jest w trybie MF czy AF...
moze jakas opcję mam wyłączoną ?
dzieki z gory za odp
konrad
nic nie masz przestawione - tak to działa, są 3 tryby AF, ale żaden się nie nadaje w zasadzie do niczego i nie działa w pracy ciągłej - 5d2 raczej nie można używać jako kamery do kręcenia na szybko - pozostaje tylko ręczne wyostrzanie - jeśli się obiekt porusza to wymaga niestety wprawy..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Statyw i manualne ostrzenie - to jedyna opcja. Zadanie nie jest więc łatwe, ale coś da się wycisnąć.
no będę musiał spróbować ... zwłaszcza ze trochę więcej zacząłem filmowaćdzięki za info bo czas edycji zaczął mnie przerażać
Canon FF
a co z opcja wykrywania twarzy? tam jakos dziala AF? czy nie mozna go wykorzystac, jako AF? (przepraszam za brak ogonkow, ale pisze na jakims iBook'u z angielskim systemem).
Regulamin pkt 8.
w polsce ludzie do byle czego potrafia sie przyczepic