Strona 68 z 138 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dobry statyw to połowa sukcesu
    Albo jakis stabilizator utrzymywany na ciele, nie koniecznie taki stajacy na 3 nogach na podlozu.
    Pozdrawiam!

Zablokowany

Domyślnie

Ja myślę, że jednak stojący na trzech. To jednak mało ergonomiczna filmowo puszka.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Tak, doskonale wiem i m.in dlatego wciąż go nie mam. Do fotografii jaką robię nie był niezbędny.
    Gosc o ktorym wspominalem mial statyw z odpowiednia glowica, podczas krecenia aparat byl na statywie, pozniej odpinal do zrobienia paru fotek. Obserwowalem go przez cale wesele (podgladanie lepszych) i radzil sobie doskonale, w pierwszej kolejnosci kilka zdjec, pozniej kilka/kilkanascie sekund filmu. Sam film byl sklejony z kilkusekundowych ujec, wrzucone kilka zdjec, dobra muzyka+montaz i mamy klip 10min ktory robi 101x lepsze wrazenie od pracy kamermana.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja myślę, że jednak stojący na trzech. To jednak mało ergonomiczna filmowo puszka.
    Dokładnie tak. Trzeba pamiętać, że dslr to nie kamera - cieżki statyw z dobrą głowicą (najlepiej olejową) i nagle się okaże, że ujęcia same się robią ;-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dokładnie tak. Trzeba pamiętać, że dslr to nie kamera - cieżki statyw z dobrą głowicą (najlepiej olejową) i nagle się okaże, że ujęcia same się robią ;-).
    Tu chyba wiekszosc bez statywu;

http://www.crunchgear.com/2008/11/06...that-last-one/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no wlasnie! to nie kamera, w zwiazku z tym nie ma wad profesjonalnych kamer - czyli ich rozmiaru i wagi. w zwiazku z tym nie potrzebujemy ciezkich filmowych statywow i wielkich glowic. wystarczy zwykly dobry statyw i zwykla dobra glowica olejowa.

powiem wam, ze do fotek mialem moj stary statyw goldphoto yh324c:

+ glowice yh420:
    i zrobilem tym, swoj pierwszy filmik przy okazji pierwszego wypadu na 'fotki' z 7D:

ale to byla meczarnia pod wzgledem plynnosci i tego ile uwagi trzeba bylo wlozyc w to by panoramowanie nie rwalo, a i tak srednio to wyszlo.
    co do samego statywu spisal sie super, czasami tylko zalowalem ze lzejszy nie jest
    jakies 2 tygodnie temu kupilem manfrotto 701hdv: i jesli chodzi o plynnosc ruchu to jest niebo a ziemia :] niestety ze wzgledu na pogode i chwilowe klopoty ze zdrowiem nie moge pokazac zadnego sensownego filmiku. tak czy inaczej olejowa glowice szczerze polecam
    Ostatnio edytowane przez MoVeR ; 11-11-2009 o 02:33

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    am film byl sklejony z kilkusekundowych ujec, wrzucone kilka zdjec, dobra muzyka+montaz i mamy klip 10min ktory robi 101x lepsze wrazenie od pracy kamermana.
    Jak możesz to wrzuc to cudo... chętnie zobaczymy...
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Zablokowany

Domyślnie

Ale nogi wciąż GP?

Początki nałogu

Domyślnie

testowałem obie 501hdv i 701hdv, ta pierwsza robi zdecydowanie lepsze wrażenie, szczególnie dobrze to czuć po podpięciu się z zestawem z 70-200 2.8...smoooth ride 8)

inna sprawa, że do tego lepiej mieć ciężki statyw, z węglowym 190 Manfrotto trzeba się pilnować, żeby całością nie kręcić w miejscu....

dobra głowica olejowa jest też niezastąpiona do panoramowania czy śledzenia obiektu przy seriach, z akcesoriów filmowych zdecydowanie polecam jako pierwszy zakup
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

no cóż czyli nie ma siły aby materiał z reki kręcić
    Canon FF

Strona 68 z 138 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów