Strona 65 z 138 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

arturs, wiem jak wygląda na plazmie hd, ale np. filmy dvd też wyglądają bardzo dobrze. Do niedawna hd nie istniało i jakoś nikt nie narzekał Szkoda jednak, że ani 5d, ani 7d nie nagrywają w rozdzielczości dvd. Zakładając np. usługę ślubną (puki co, zdecydowana większość nie mna blu raya, lub nie chciałaby do niego dopłacać) trochę problematycznym byłoby nagrywanie w full hd i potem zmniejszanie. Nie wspominając o tym, jak pamięciożerna jest taka rozdziałka... Może to 640x480 do czegoś by się nadało.

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Witam.
    wreszcie się przemogłem i zacząlem nagrywać troszkę filmów przy pomocy 5D mkII i naprawdę daje to wiele frajdy a wszystko przez genialny film:

jednak mam narazie 2 główne problemy:
    1. Jak konwertować mov na avi by nie tracić kolorów bo u mnie jakieś to wszystko wyblakłe się robi.

2. Jak na Manualu ustawiam sobie ostrośc z np. 50/1.4 i mam pieknie wszystko rozmazane w tle to po wcisnieciu nagrywania aparat sam dokonuje poprawek i tak jakby przymykal przyslone aby uzyskac wiecej ostroci na tlo. Jak go zmusic aby tego nie robil ??

Domyślnie

może trzeba zaktualizować firmware ?

Ryngwa
    Guest

Domyślnie 5D MkII czy warto nim kamerować?

Mam Canona 5D i zastanawiam się nad kręceniem filmów i robienia zdjęć jednoczeście jednym aparatem podczas ślubów. Zastanawiam się czy to ma sens
    Problem tkwi w kamerzystach. Robią foty i podbieraniąpodbierając robote, robiąc za małe pieniądze i dlatego mając kamere wysokiej jakości w aparacie można dołożyć do zdjęć półgodzinny film za małą dopłatą albo dla samej reklamy w walce z konkurencją.
    Licze na sensowne wypowiedzi:-D

Domyślnie

sensownie - to nie da się kamerować i robić zdjęcia jednocześnie jednym aparatem.
    Ludzie listy noszą...

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widziałem fotografujących kamerzystów.
    Nie widziałem filmujących fotografów.
    ...więc luka na rynku jest

Domyślnie

a gdzie można w necie obejrzeć zdjęcia tych kamerzystów?
    Ludzie listy noszą...

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

5D MkII czy warto nim kamerować?

Biorac pod uwage sample z 85 1.2 i podobnych topowych szkiel "krecacych filmy" z 5dmkII - to warto. Ale nie jako zastapienie oferty kogos z kamera. Jako uzupelnienie i niespodzianka na plycie - tak.

Widze to jako swietny dodatek ktory w sprawnych rekach moze przyniesc nie jedno "Ooooo!" u klienta

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ryngwa Zobacz posta
    Mam Canona 5D i zastanawiam się nad kręceniem filmów i robienia zdjęć jednoczeście jednym aparatem podczas ślubów. Zastanawiam się czy to ma sens
    Problem tkwi w kamerzystach. Robią foty i podbieraniąpodbierając robote, robiąc za małe pieniądze i dlatego mając kamere wysokiej jakości w aparacie można dołożyć do zdjęć półgodzinny film za małą dopłatą albo dla samej reklamy w walce z konkurencją.
    Licze na sensowne wypowiedzi:-D
    Nie wiem czy ma sens w przypadku ślubow, bo ich nie robię ale może być trudno osiągnąć dobry efekt, szczególnie że do takich zadań aparat się średnio nadaje. To jednak rodzaj reporterki i zwykła kamera ma tu niewątpliwie zalety choćby pod względem ergonomii.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Podzielam uwagi sceptyków. Nie powiem, że się nie da, ale jest to utrudnione.

Strona 65 z 138 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów