Tak sądziłem, ale np. w 40D przy trybie live view, stabilizacja działa tylko przez chwilę, widać to dobrze na 10x powiększeniu![]()
miałem jeszcze coś ... po podpięciu 24-105 i włączonej stabilizacji nagrywa się dźwięk mechanizmu stabilizującego
Canon FF
tu macie teledysk nakręcony canonem 5d mark II http://www.youtube.com/watch?v=55vMO5LzMHM
co sądzicie?
co sądzę: dla mnie wygląda to cienko, kadr, czasami oświetlenie wygląda banalnie, niby taki tajemniczy klimat a na ulicach wiszące szyldy. dla mnie słabo.
która? i na jakim TV?
na plazmie 42" HD i SD dzieli przepaść.. nawet nie ma co porównywać..
na TV który chodzi tylko w PALu to oczywiście że różnicy nie zauważysz
nie mam aktualnie żadnego szkła z ISem więc nie odpowiem.. ale właśnie jak piszą koledzy - mikrofon wbudowany wychwytuje nawet szum silnika AF więc IS też będzie słychać
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Mam prośbę o oświecenie mnie w jednej dziwnej kwestii. Otóż przy ustawieniu trybu autofokusa jako Live (czy Live buzia), nawet kiedy na obiektywie mam włączony AF, PODCZAS nagrywania filmów ostrość nie jest ustawiana automatycznie, przynajmniej podczas moich testów. Pytam, bo przyznam, że już sam nie wiem, czy czytałem, że kiepsko, bo kiepsko, ale jednak ten wolniejszy autofokus wtedy samoczynnie działa, czy tylko mi się tak zdaje (że czytałem), a działa tylko i wyłącznie po naciśnięciu guzika AF-ON. A instrukcja jest dość enigmatycznie sformułowana w tej kwestii.
Pozdrawiam
rsaw
A wszystko dlatego ze silnik od af i is jest na sztywno wbudowany w obiektyw, a obiektyw jest na sztywno w body, w ktorym to mikrofon jest na sztywnoKazde nawet najmniejsze drganie i wibracja bedzie przeniesiona niestety na mikrofon
Wiec albo elastyczne polaczenie obiektyw-body albo elastyczne polaczenie body-mikrofon
Ktore jest tansze i latwiejsze w konstrukcji chyba mowic nie trzeba
![]()