Strona 60 z 138 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Domyślnie

Mi najbardziej brakuje wlasnie wiekszego FPS i jeszcze jakby histogram byl wyswietlany w trakcie filmowania byloby gites
    Mialem problem z migotaniem obrazu ze wzgledu na czestotliwosc (swiatlo arri, kinoflo, redhead, prad w sieci stablilny) wiec nie wiem czy to tez nie jest jakas niedorobka.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    Mi najbardziej brakuje wlasnie wiekszego FPS i jeszcze jakby histogram byl wyswietlany w trakcie filmowania byloby gites
    Mialem problem z migotaniem obrazu ze wzgledu na czestotliwosc (swiatlo arri, kinoflo, redhead, prad w sieci stablilny) wiec nie wiem czy to tez nie jest jakas niedorobka.
    a przestaw sobie szybkość migawki tak żeby nie była równa 50 lub wielokrotnością (w USA 30 lub wielokrotność) - powinno pomóc na mogotanie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czas podnieść ten wątek
    Tak sobie myślę: 7D ma PAL i NTSC w 25/50 i 30/60 oba 7D i 5DII mają Digic4, tak?
    Sądzę, że kroi się fajny firmware dla piątki pod koniec roku, marketingowo niezły atak na A850, poparty 7D user reports.
    moze i oba maja ten sam procek ale 7d bedzie mial ich dwa - stad pytanie - czy myslicie, ze w nowej piatce bariera w uzyskaniu 50/60fps moze byc to, ze jest tylko jeden digic4 ?
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    moze i oba maja ten sam procek ale 7d bedzie mial ich dwa - stad pytanie - czy myslicie, ze w nowej piatce bariera w uzyskaniu 50/60fps moze byc to, ze jest tylko jeden digic4 ?
    ale po co wam więcej niż te 30/60 fps?? przecież żaden popularny standard tego nie uwzględnia..

Domyślnie

wiecej nie - ale podwojny pal by sie przydal do "slow motion"... Tylko czy to jest realne przy jednym procku ? Oczywiscie mam na mysli hd ready.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

IMHO w piątce najbardziej brakuje 24/25 kl/s i być może to dadzą w nowym firmware. Bardzo by się też przydał "zwykły" PAL 720x576.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-09-2009 o 21:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a przestaw sobie szybkość migawki tak żeby nie była równa 50 lub wielokrotnością (w USA 30 lub wielokrotność) - powinno pomóc na mogotanie
    przestawialem po kolei mozliwe kombinacje czas/przyslona i tylko na kilku ustawieniach migotanie nie bylo widoczne, moze to wina tego egzemplarza puszki.

ale po co wam więcej niż te 30/60 fps?? przecież żaden popularny standard tego nie uwzględnia..
    dokladnie, dla slow motion.

Domyślnie

...
    Też mi tego brakuje...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

przestawialem po kolei mozliwe kombinacje czas/przyslona i tylko na kilku ustawieniach migotanie nie bylo widoczne, moze to wina tego egzemplarza puszki.
    A dla jakiego rodzaju oświetlenia sprawdzałeś?
    To nie "wina" ale "cecha" - u mnie tak samo miga - to kwestia tego że częstotliwość migawki nakłada się z częstotliwością sieci zasilającej

Aha, na to nie wpadłem..

Domyślnie

A dla jakiego rodzaju oświetlenia sprawdzałeś?
    To nie "wina" ale "cecha" - u mnie tak samo miga - to kwestia tego że częstotliwość migawki nakłada się z częstotliwością sieci zasilającej
    jak juz napisalem wczesniej oswietlenie studyjne pro (arri, kinoflo, redhead), testowane na roznych lampkach i masakra w wizjerze. musialem ostro przymykac szkla zeby tego efektu nie bylo widac, zmiana czasu wplywala tylko na szybkosc tych latajacych pasow.

Strona 60 z 138 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów