Sęk w tym, że dla mnie wszystko ładnie współgra i tworzy świetnie całość. Jest parę fajnych ujęć pokazujących dużo detalu przy fajnej głębi itp. Poprostu oddziałuje na mnie pozytywnie bardzo. Do tego też to, że sam bym tak nie umiał (postproces obrazu, złożenie, dopasowanie dzwięku itd.) i jest się czym zachwycić :-P
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P.S.:
Niesamowite na plener, sale weselną etc. Możnaby tez jeszcze zmknąć w sofcie czy coś. Ale jak sprawdziłem cenę to padłem - ok. 2500 zielonych amerykanckich :-P Za 1 sztukę oczywiście. Tańsze są takie co nie zmieniają temp. - ok. 1700. No ale niezły patent.
Ostatnio edytowane przez Goomis ; 16-06-2009 o 14:09 Powód: Automerged Doublepost
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
goomis lepiej bym tego nie ujal, bokeh sam w sobie ... no coz jednych zachwyca innych nie, calosc filmu jako taka podoba mi sie, dobrze zaplanowane, wykonane i poskladane w clip![]()
Canon FF
fajna zabawa GO
ale podstawową zaletą tego filmu dla wielu oglądających jest fakt że zrobiono go 5DII : )
jak na niektórych portalach dasz kwadratowe zdjęcie i napiszesz "skan z negatywu" to od razu jest lepsze : )
a filmik tak na serio to robi na mnie wrażenie
i cieszę się że na to 5DII mnie na razie nie stać bo nie miąłbym czasu na zabawę filmami : (
czego? może jakiejś spójności, zgrania z podkładem muzycznym, może jakiś wątek prowadzący... tu nie widzę nic poza ładnymi modelami odstawionymi w ciuchy Laurenta, zbliżenia na ciuchy ( w końcu to reklama), barierki, gołębie a wszystko zatopione w mega bokehu. dla mnie ani ładu ani składu...
Pod taki podkład muzyczny mógłbyś wstawić wszystko - bujającą się ślicznotkę, spadające piórko czy co tam sobie wyobrazisz - niech bokeh wali po oczach ( wszakże to cecha profi foto/video) a publika rozpłynie się w zachwytach.
filmik ten ma się nijak np do innego, reklamowego filmiku z początku tego wątku:
http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=2326 (przejście do helikoptera trochę skopane).
Mało tego - widziałem ciekawsze produkcje naszych forumowiczów aniżeli ta reklamówka Laurenta.
odnoszę wrażenie, że otrzymując możliwość filmowania z jakością do tej pory niedostępną dla przeciętnego zjadacza chleba zaczynamy się podniecać byle czym, oby tylko był mega bokeh. Podobnie jak w fotografii - co już chyba powoli mija - wystarczyło sfotografować byle co, ale pełną klatką i najlepiej 85L, oby bokeh bił po oczach i już się adwersaże rozpływali jaki to fotograf masta
Zresztą po wątku któregoś przedmówcy wspominającego o reakcjach na kadr w kwadrat ze średniego formatu widzę, że w odczuciach nie jestem sam...
no ale jak wspomniałem - ja się nie znam a o gustach się nie dyskutuje![]()
Ostatnio edytowane przez nowart ; 17-06-2009 o 20:15
Nowart,![]()
Trudno się nie zgodzić. Takie gusta, jacy odbiorcy.
Tu strzelnica z 7 puszekI to jest coś co można pokazać...
http://vimeo.com/5062435?pg=embed&sec=&hd=1
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
kiepski cytat - nie ma ani wszechobecnego bokehu w którym tonie cały film, nie ma wypicowanych modeli z katalogów mody tylko zwykli ludzie, muzyczka też odbiega od nastrojowej ballady...
ok, jak widać każdemu podoba się co innego więc zostawmy już ten temat w spokoju.
pozdrawiam![]()