Strona 51 z 138 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Domyślnie

Nie wiem czy ten temat był już poruszany ale jednak zapytam.

Nie wiem, może coś źle mam ustawione, ale obraz przy ruchach aparatem (podczas nagrywania) jest szarpany, brak mu płynności. I to bez różnicy czy w kiepskim świetle czy na dworze.
    Też tak macie?
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubert01 Zobacz posta
    Nie wiem czy ten temat był już poruszany ale jednak zapytam.

Nie wiem, może coś źle mam ustawione, ale obraz przy ruchach aparatem (podczas nagrywania) jest szarpany, brak mu płynności. I to bez różnicy czy w kiepskim świetle czy na dworze.
    Też tak macie?
    Jak oglądasz na LCD to też tak jest czy tylko na kompie?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

czasami na kompie to zjawisko tez wystepuje, zastanawiam sie czy to nie wina karty, wkoncu do takiej zabawy jak filmowanie trzeba szybkich kart, sam nie wiem jakie minimum jest potrzebne, na rynku sa karty od x80 do x533 ale ostatnio uzywalem starej karty 4gb za 20 zl i tez nagrywal tyle ze na poczatku pokazal po prawej stronie jakis paseczek ... chyba korzystal z wewnetrznego bufora bo nienadazal zapisywac na karcie ... ale bylo to tylko przez moment,
    Canon FF

Domyślnie

Odtwarzane filmy były na Macu Pro i na Viscie 64 bitowej, i wszędzie tak samo.
    Na LCD widać to mniej dokładnie tan brak płynności przy ruchach aparatem. Jakbym w 24 klatkach nagrywał albo i mniej. A może jednak jakiegoś kodeku brakuje?

Edit:

Aaa, możliwe, że to wina karty. Włożę SanDiska III i zobaczę.
    Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 05-06-2009 o 11:58

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja miałęm podobny problem, na monitorze skoki, ale na LCD już było płynnie. Na LCD widzisz mniej dokładnie ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Wiesz co, muszę jeszcze dokładnie sprawdzić jak wrócę do domu.
    Ale raczej wina komputerów to nie jest bo parametry maja niezłe. Pozostaje karta. Filmiki nagrywałem na 8GB Kingstonie x133.
    Możliwe, ze jak włożę Sandiska Extreme III to będzie lepiej.

A jeszcze zapytam o jedno. Konwertujecie te movy do jakiegoś innego formatu przed montażem?

Domyślnie

skompresuj sam dźwięk w filmie z PCM do MP3 - wtedy jest super, miałem ten sam problem

Domyślnie

zmiana rozszerzenia z mov /ktore tna niezaleznie czy player to quicktime czy inny, chociaz normalne filmy full hd odtwarzane sa bez problemu/ na mkv czyni cuda. co ciekawe na roznych komputerach jest roznie bo czasami nawet movy nie tna - pewnie kwestia kombinacji zainstalowanych kodekow i playera... nie doszedlem jeszcze.

szkoda, ze w fw 1.1.0 nie dodali trybu 720p bo full hd czasami nie potrzebuje a 640x480 to za malo i nie widescreen.

przy okazji nasza najnowsza /i zarazem pierwsza/ produkcja - ja krecilem, kolega montowal: http://www.flickr.com/photos/bartheq/3596638044/ (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Domyślnie

Przerobiłem na mkv, odtworzyłem w vlc i jest znacznie płynniej płynniej, ale te smużenie krawędzi przy ruchach aparatem jest nadal:/ i nieważne jakie czasy naświetlania ustawie:/ oraz podczas ruchu jest niewyraźny, rozmyty. Czy ten typ już tak ma?

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

bartheq a Ty czego uzywasz do montowania filmikow ?? ostatecznie zostawiasz w HD czy tez divx czy inny format, generalne mam dylemat do czego kompresowac aby wstawiac na stronke, portal bo reklamowki zostawiam w HD

jeszcze jedno, robil ktos z Was efek w montazu polegajacy na kilkusekundowym zwolnieniu lub przyspieszeniu odtwarzanego filmu ??
    Ostatnio edytowane przez arrow ; 05-06-2009 o 14:41
    Canon FF

Strona 51 z 138 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów