Strona 4 z 138 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    no fakt. 1/125 zapewni juz super ostrą klatke i naprawde to już całkiem niewiele do 1/4000 o której pisałeś a do 1/8000 o której pisał kolega MMM naprawde niamal po sąsiedzku
    no na statywie i normalnie idacym czlowieku klatki nie beda poruszone, i co? to znaczy ze film bedzie klatkowal? bo taka teorie glosisz
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

no fakt. 1/125 zapewni juz super ostrą klatke i naprawde to już całkiem niewiele do 1/4000 o której pisałeś a do 1/8000 o której pisał kolega MMM naprawde niamal po sąsiedzku

Słuchaj, to Ty wyjechałeś, że 1/30 i ni cholery więcej. To jak jest to zrobione 5D nie znaczy, że tak jest wszędzie. Więc skoro już Twoja teroria, o którą chciałeś się zakładać upadła, może przestaniesz brnąć w tym temacie?
    Ostatnio edytowane przez arra ; 29-11-2008 o 16:35

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

jskracanie czasu naświetlania danej klatki bez zwiększenia ich ilości w czasie sekundy spowoduje tak jak pisał Cichy utrate płynności ruch

1/30 sek przy 30 kla na sek powoduje poruszenie pojedyńczej klatki i jakby przeniesienie płynności ruchu na kolejną

1/4000 sek przy 30 klatkach zbyt długi czas pomiędzy klatkami i oko to zarejestruje.

tyle
    Chyba nie bardzo rozumiesz, to o czym piszesz ) Zmiana czasu naświetlania bez zmiany fps w kamerach, to jedna z podstawowych funkcji, o ile pamiętam także w kamerach stosujących taśmę filmową ) To, że klatka jest naświetlana z czasem np. 1/4000s nie przeszkadza w tym by przy wyświetlaniu filmu była pokazywana na ekranie w czasie 1/30s. A 30 takich klatek na sekundę zapewni nam płynność bez względu na to co sobie o tym pomyślisz ))
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

To kiedy napiszesz, że się myliłeś i przepraszasz?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    To kiedy napiszesz, że się myliłeś i przepraszasz?
    tak ja siemyliłem bo nie rejestruje w 1/30 a w 1/60 więc pomyliłem sie o 100 % i to jest błąd nad błędy

natomiast dwóch kloegów głoszących teorie 1/4000 ( błą 6600 % ) oraz kolego z teoria 1/8000 ( pomyłka ponad 13 000 % ) w zasadzie to tak naprawde jeszcze troche i przyznalibyście im racje

a moze tak naprawde mają racje ? tylko canon się myli ? co wy na to ? wszak mają po 2 000 postó, to przecierz nie moga się mylić !!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

natomiast dwóch kloegów głoszących teorie 1/4000 ( błą 6600 % ) oraz kolego z teoria 1/8000 ( pomyłka ponad 13 000 % ) w zasadzie to tak naprawde jeszcze troche i przyznalibyście im racje

a moze tak naprawde mają racje ? tylko canon się myli ? co wy na to ? wszak mają po 2 000 postó, to przecierz nie moga się mylić !!
    Czytaj tekst ze zrozumieniem, nigdzie nie napisałem że 5D2 nagrywa filmy z jakimś konkretnym czasem np. 1/8000s. Napisałem że coś takiego jest możliwe i nie ma ograniczenia czasu do 1/fps oraz że klatki naświetlone z krótszym czasem nie przeszkadzają w odtwarzaniu sekwencji 30fps i zachowaniu płynności ruchu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

nie zrozumiałeś mnie

skracanie czasu naświetlania danej klatki bez zwiększenia ich ilości w czasie sekundy spowoduje tak jak pisał Cichy utrate płynności ruch

1/30 sek przy 30 kla na sek powoduje poruszenie pojedyńczej klatki i jakby przeniesienie płynności ruchu na kolejną

1/4000 sek przy 30 klatkach zbyt długi czas pomiędzy klatkami i oko to zarejestruje.

tyle
    Kolego bzdury piszesz i tyle. Ja widocznie mam zepsute kamery, bo bez problemu jestem w stanie ustawić w nich czas migawki nawet 1/4000 .

Cichy te sRawy są zupełnie przyzwoite ja nie widzę takiej tragedii jak piszesz. Nie wiem może ja po prostu nie mam takich wymagań .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie 5D Mark II - Filmy

Sugeruje, żeby osoby zainteresowane wątkiem filmowym dotyczącym 5D II udzielały się tu. Nie trzeba będzie się przebijać przez setki postów w innych wątkach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ten też swoje waży: http://gallery.me.com/knyp#100225
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 4 z 138 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów