Strona 33 z 138 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

jestem rowniez pod wrazeniem, jednak dobra stalka i mozna wymiatac jakoscia rowniez w filmach
    Canon FF

Zakrzu
    Guest

Domyślnie Canon 5D Mark II

jakość rzeczywiście świetna, ale tylko wtedy gdy kamera stoi nieruchomo na statywie przy ruchy obraz już się rozmywa. Co więcej brak manualnej przysłony znacznie ogranicza możliwości filmowe.Brak możliwości podłączenia porządnego mikrofonu. Kamera to kamera nic jej jednak nie zastąpi..

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakrzu Zobacz posta
    jakość rzeczywiście świetna, ale tylko wtedy gdy kamera stoi nieruchomo na statywie przy ruchy obraz już się rozmywa. Co więcej brak manualnej przysłony znacznie ogranicza możliwości filmowe.Brak możliwości podłączenia porządnego mikrofonu. Kamera to kamera nic jej jednak nie zastąpi..
    Przeciez jest wejscie na mikrofon? Ten wbudowany jest zaskakująco dobry.

Co do przysłony to właśnie dlatego podpiąłem szklo na m42 zeby mieć kontrolę nad przysłoną.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Mi udało się na targach w Łodzi ponagrywać pare filmików nową 5tką i musze powiedzieć, że montażyści u mnie w firmie byli bardzo pozytywnie zaskoczeni właśnie dźwiękiem (obrazem tekże, toć to oczywiste!!! Niby tak psioczycie na ten mikrofon a wcale nie jest on taki zły.

Bardzo pomocny jest taki statyw kamerowy (w wersji z paskiem na szyję) przy filmowaniu:
    http://www.foton.kalisz.pl/?strona=s...rupa2=&grupa3=
    wtedy obie ręce mamy wolne (no, wiecie o co mi chodzi, łatwiej się ostrzy manulanie itp.

P.S. Po co Wam mkII jeśli 1ką można fajne filmiki kręcić
    Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 07-04-2009 o 14:29
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubert01 Zobacz posta
    .......Bardzo pomocny jest taki statyw kamerowy (w wersji z paskiem na szyję) przy filmowaniu:
    http://www.foton.kalisz.pl/?strona=s...rupa2=&grupa3=
    wtedy obie ręce mamy wolne (no, wiecie o co mi chodzi, łatwiej się ostrzy manulanie itp.......
    Ten statyw jest do większych i profesjonalnych kamer. Uwierz mi, że jego wygoda daje znać o sobie przy większych i cięższych kamerach. Jest wtedy pewniejsze i mniej męczące oparcie przy dłuższych ujęciach. Chociaż i coś takiego można też zastosować do mniejszych kamer - wtedy można bez żadnego problemu podrapać się np po nosie :wink: Pozdrawiam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubert01 Zobacz posta
    P.S. Po co Wam mkII jeśli 1ką można fajne filmiki kręcić
    Powiem szczerze - ten ekekt wymiata - strasznie mi sie podoba - jestem pod wrazeniem. super

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t00mcio Zobacz posta

zmieniam *MOV rozszerzenie na *MKV i hula
    Zadziwiające, ale to pomaga. Filmy mi się cięły i już zaczynałem szukać alternatywnych playerów, gdy natknąłem się na ten post. Po zmianie rozszerzenia pliku na *.mkv wszystko pięknie hula na zwykłym systemowym Windows Media Playerze z zainstalowanymi kodekami K-Lite i nic dodatkowego nie trzeba instalować.
    Najprostsze rozwiązania są najlepsze Dzięki dla tOOmcia.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Aby filmy sie nie ciely:

1. Zainstalowac VLC media player
    2. Wejść do Narzedzia->preferencje (zaznaczyc Pokaz ustawienia: kompletne - w lewym dolnym rogu)
    3. Przejsc do wejscie/kodeki -> inne kodeki -> ffmpeg
    4. Opcje "Skip the loop filter for h.264 decoding" ustawić na "kompletne"

Viola
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ripek, dzięki, wreszcie napisano coś co działa :-)

Ja już byłem na etapie "kręcę do szuflady" bo oglądać można tylko z aparatu ;-) Jakbyś jeszcze dorzucił info o dobrym programie do montażu, to byłbym wniebowzięty

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawy watek: 5D II vs GH1 (powiem, ze warto doczytac do konca, jesli pierwsza strona i dysputy o matrycach nudza)

http://www.dvinfo.net/conf/panasonic...sonic-gh1.html
    Pozdrawiam!

Strona 33 z 138 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów